TIMOV TIM: / Napokon se dogovorili o mjestima u Vladi, spominju se neka zvučna imena

Image
Foto: Pixsell, Sanjin Strukić

Na današnjem zatvorenom dijelu sjednice Vlade trebali bi biti imenovani zamjenici i pomoćnici ministara, na temelju dogovora o kvotama postignutog na Vijeću za suradnju Domoljubne koalicije i Mosta

17.2.2016.
8:48
Pixsell, Sanjin Strukić
VOYO logo

Vlada se sastaje danas jer premijer Tihomir Orešković putuje na svoj prvi sastanak Europskog vijeća. Koalicijski partneri su uglavnom zadovoljni dogovorenim, doznaje se. U pojedinim slučajevima promjene su još moguće, no navodno će HDZ u Ministarstvu obrane osim ministra, imati i zamjenika i pomoćnika ministra i navodno će to biti vrlo zvučna imena, javlja HRT.

Sastanak užeg kabineta

Večernji javlja da će se sastanak užeg kabineta Vlade Tihomira Oreškovića također održati će se danas ujutro. Očito će se današnja imenovanja zamjenika i pomoćnika ministara odraditi bez Vijeća za suradnju. Ministri će sami donijeti odluku o novim zamjenicima i pomoćnicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je bilo očekivano budući da su prošli tjedan HDZ-ovi ministri, a vjerojatno i Mostovi razgovarali sa svojim kandidatima za pomoćnike i zamjenike, javlja Večernji list.

Usuglasili se oko 99 posto imena

Most želi danas na zatvorenom dijelu sjednice Vlade imenovati 80 posto zamjenika i pomoćnika. U Domoljubnoj koaliciji tvrde da je 99 posto imena usuglašeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dalje ostaje shema da je zamjenik Mostov gdje je ministar HDZ-ov, odnosno obrnuto, ali se odustalo od Mostove ideje da imaju vertikalu u ministarstvima, odnosno da su u “njihovim” ministarstvima svi njihovi pomoćnici, doznaje Večernji list.

Pomoćnici će ipak biti miješani kako se ministarstva ne bi dijela na HDZ-ova i Mostova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domoljubnoj koaliciji tri četvrtine javni tvrtki

Neće se dijeliti ni nadzorni odbori i upravna vijeća javnih poduzeća. Prema nekim izračunima Most bi dobio četvrtinu javnih tvrtki, a Domoljubna koalicija tri četvrtine.

O šefovima javnih poduzeća trbalo bi raspravljati idući tjedan. Što se tiče novog ministra branitelja, Tomislav Karamarko, prvi potpredsjednik Vlade, najavio je da će novi ministar vjerojatno doći iz braniteljskog miljea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pero Ćorić, glavni tajnik HSP-a AS, ustvrdio je da je HDZ-ov kandidat za ministra branitelja Mladen Karlić, dugogodišnji gradonačelnik Vinkovaca, HDZ-ovci to demantiraju.

RTL pak neslužbeno doznaje da se više stranaka iz koalicije zalaže za ukidanje Ministarstva branitelja i prebacivanje u Ministarstvo obrane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo