Na prozorčićima kafića /

Imamo podatke iz Porezne uprave o broju izdanih računa: Evo koliko se manje pilo u odnosu na isti dan prošle godine

Ugostiteljima se ne isplati otvarati lokale

16.2.2021.
18:39
VOYO logo

Otvaranje kafića za napitke za van ugostiteljima je donijelo osjećaj ravnopravnosti, ali ne i zaradu. Upravo zbog toga velika većina dubrovačkih ugostitelja odlučila je ostati zatvorena.

Goran Latković dobio je podatke iz Porezne uprave o broju izdanih računa na przorčićima kafića. Prema njima pilo se 12 puta manje nego isti dan prošle godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je Dubrovnik danas - iako kafići mogu prodavati napitke za van, rijetko tko je otvorio. Terase čekaju neke bolje dane, a na Stradunu šeta se uz kavu s aparata. Ugostiteljima se nije isplatilo otvarati.

"Prema mojim saznanjima, na području Dubrovnika tri su u Mokošici, jedan je u Lapadu i dva su u gradu, sve ostalo je zatvoreno. Što se tiče županijske razine nekih 30ak posto je otvorilo. Mislim da u kontekstu rentabilnosti nije bilo ni za očekivati da će biti više otvorenih objekata", rekla je Nikolina Farčić, predsjednica Ceha ugostitelja ...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zadarskoj Varoši isto je kao i u Dubrovniku. Gotovo svi kafići ostali su zatvoreni, dok se kava za van pije na Kalelargi. Neven svoj kafić u Varoši nije otvorio.

Image
otvaranje terasa od 1. ožujka? /

Kozlevac: 'Odluku tražimo od Nacionalnog stožera, nema tu spora'; Nije htio komentirati izjave Plenkovića i Božinovića

Image
otvaranje terasa od 1. ožujka? /

Kozlevac: 'Odluku tražimo od Nacionalnog stožera, nema tu spora'; Nije htio komentirati izjave Plenkovića i Božinovića

"Ja mislim da je to neko sakato ugostiteljstvo. Tu nešto fali da ugostiteljstvo postane to go, to nije pravo ugostiteljstvo. Što se tiče financijski, dobro je psihološki da se počne raditi, jer se nije radilo 6 mjeseci, ali financijski će trebati vremena a se to sve uhoda", rekao je Neven Kožul, vlasnik ugostiteljskog objekta.

Iz  Porezne uprave javljaju nam da je jučer fiskalizirano manje od 65 tisuća računa u otvorenim ugostiteljskim objektima, a promet je iznosio gotovo milijun i šesto tisuća kuna. Na isti dan lani izdano je 643 tisuće računa u vrijednosti 18,6 milijuna kuna.

U prvih 15 dana veljače na samoposlužnim aparatima zabilježeno je 7,8 milijuna prodaja u vrijednosti 34,5 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nema logike"

U ovom zagrebačkom kvartovskom kafiću jučerašnji promet bio je 92% manji nego isti dan lani. Zavod za javno zdravstvo u novim preporukama sugerira zabranu puštanja glazbe kako se gosti ne bi zadržavali ispred kafića.

"Po meni nema logike mjera jer mi ne smijemo unutra puštati glazbu niti gosti smiju ulaziti unutra. Pa ne znam kako će se gosti zadržavati unutar objekata, ako ne smiju uopće niti doći unutar objekta", rekao je Ivan Orešković,suvlasnik ugostiteljskog objek...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja veljače poduzetnici tako imaju pravo raditi, a primat će i pomoć države, što će biti u ožujku još se ne zna.

"Ne bih u ovom trenutku prejudicirao odgovor koji bi mogao prejudicirao ono što će biti odgovor za mjere od 1. ožujka", rekao je Davor Božinović,načelnik Stožera civilne zaštite.

Poduzetnici se nadaju da će u odgovoru ipak biti zeleno svjetlo za otvaranje terasa od 1. ožujka.

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo