meso za splićane / Ilegalna hladnjača s pet tona mesa pripada vlasniku poznatog buffeta u Splitu: 'Nisam znao da moram prijaviti hladnjače'

Image
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Da carinici nisu pronašli spomenutiu hladnjaču, meso bi završilo u marendama nadaleko poznatog splitskog buffeta

25.11.2016.
8:13
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
VOYO logo

Vlasnik ileaglne hladnjače s pet tona mesa, koju su jučer carinici pronašli u Sekulićima, nedaleko od granice sa Slovenijom, iznio je svoju verziju priče.

Riječ je o Dragomiru Sekuliću, vlasniku splitskog buffeta Fife, poznatog po marendama i slavnim gostima, koji svoj buffet opskrbljuje baš tim mesom, doznaje Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sekulić je kazao kako nema što skrivati te objasnio svoje poslovanje. "Kada mi u Splitu završi sezona, počinje priprema za drugu, od listopada nadalje, Kupim meso u Zagrebu, sve legalno, i vozim ga u Sekuliće na svoje imanje. Tu imam svoja dva čovjeka koji ga obrađuju, pripremimo ga i zamrznemo pa pred novu sezonu vozimo u Split i poslužujemo gostima", objašanjav Sekulić, rodom iz istoimenog sela na Žumberku.

Image
Foto: carina.gov.hr

Problem je nastao, jer hladnjače u Sekulićima nisu bile prijavljene, a kako kaže,  nije ni znao da ih treba prijaviti. Naglašava kako nema govora da se radi o ilegalnoj mesnici jer je meso legalno. No, nije legalno skladišteno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo