'tribina o istini' / Ilčić u Nadbiskupskom sjemeništu: 'Pa nisu homoseksualci neka nova božanstva da ih se ne smije dirati'

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Nije htio govoriti o "hormonalnim utjecajima" na žene, ali je napomenuo kako konvencija obvezuje stranke potpisnice da svoju kulturu, običaje, vjeru i tradiciju 'podčine ciljevima konvencije'

6.3.2018.
7:39
Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

U organizaciji Udruge "Benedikt" i Hrvatske zajednice bračnih susreta u dvorani splitskog Nadbiskupskog sjemeništa održana je sinoć tribina pod nazivom 'Istina o Istanbulskoj konvenciji'. Građanskoj inicijativi "Istina o Istanbulskoj" neprihvatljivo je što se "pod krinkom zaštite žena" pokušava uvesti pojam roda i rodne ideologije, piše Slobodna Dalmacija.

Brojni znatiželjnici napunili su spomenutu dvoranu kako bi slušali već poznato širenje straha od Istanbulske konvencije jer će se njome, kako tvrde, 'uvesti rodna ideologija u obrazovni sustav, društvene odnose, kulturu, šport i zakonodavstvo'. Svakako najveća zvijezda skupa bio je Ladislav Ilčić čije se izlaganje s nestrpljenjem čekalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kaštelani su spalili sliku slikovnice gay parova. Što da su spalili sliku Franje Tuđmana ili Ive Sanadera..? Pa nisu valjda homoseksualci neka nova božanstva koja se nitko ne smije taknuti", rekao je između ostalog.

Ovoga puta nije htio govoriti o "hormonalnim utjecajima" na žene, ali je napomenuo kako konvencija obvezuje stranke potpisnice da svoju kulturu, običaje, vjeru i tradiciju "podčine ciljevima konvencije", piše Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo