novo uhljebljivanje? /

Iako nema potrebne kvalifikacije, HNS-ovac Košić izabran je na visoku poziciju u Podzemnom skladištu plina Okoli

Image
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Iako je Košić prvostupnik ekonomskog smjera, upravo je on izabran na natječaju za referenta specijalista u službi pravnih, kadrovskih i općih poslova

15.2.2018.
8:42
Nikola Cutuk/PIXSELL
VOYO logo

Alen Košić je bio zamjenik varaždinskog župana i stranačkog HNS-ova kolege Predraga Štromara. Četiri godine imao je plaću 12.189 kuna, pa se zadužio s dva kredita čije rate plaća više od 7000 kuna mjesečno, piše 24 sata.

Košić i Štromar bili su sigurni da će opet voditi Varaždinsku županiju. Ankete su im davale prednost, stranka ih je podržavala, ali onda ih je ljetos u drugom krugu potukao Radimir Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvojac je ostao bez posla, s tim da je Štromar nakon koalicije HNS-a i HDZ-a postao potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva. Njegov zamjenik Košić imao je tek pravo na šest mjeseci plaće nakon što je smijenjen, ali ipak je trebao posao.

Od srijede je Košić zaposlenik državne tvrtke Podzemno skladište plina Okoli. Tvrtku vodi HNS-ovac Krešimir Malec, a nedavno je Malecov savjetnik bez natječaja postao SDSS-ovac Dragan Crnogorac. On je magistar tehničkog obrazovanja i crtanja te nije baš imao posla s energetikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Košić je pak zbrinut na drugi način. Iako je Košić prvostupnik ekonomskog smjera, upravo je on izabran na natječaju za referenta specijalista u službi pravnih, kadrovskih i općih poslova.

"To mjesto je dugo upražnjeno, a inače je rezervirano za pravnika. U natječaju je tražen VSS ili VŠS ekonomist upravo kako bi bio zaposlen Košić. Imat će plaću od 14 do 15 tisuća kuna bruto i ovo je samo nastavk katastrofalne politike političkog kadroviranja", rekao je sugovornik iz državnog skladišta plina za 24 sata.

Iz PSP-a Okoli su rekli kako je natječaj proveden su nam odgovorili da je natječaj proveden sukladno internim pravilnicima i potrebi posla.

"Njegov prijam nema veze sa stranačkom pripadnošću. Pri zapošljavanju se vodimo jedino stručnošću ne diskriminirajući niti jednog državljanina bez obzira na spol, rasnu, nacionalnu, vjersku ili političku pripadnost", rekli su za 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo