spašena funkcija /

Iako je osumnjičen da je tukao suprugu, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević ostaje na svojoj poziciji

Vjećnici HDZ-a sa svojim koalicijskim partnerima, glasali su za. Oni koji su bili protiv, SDP i oporba, nezadovoljni su jer obiteljsko nasilje nije ni spomenuto

6.12.2017.
18:50
VOYO logo

HDZ je imao priliku riješiti se župana optuženog za obiteljsko nasilje. No, u jednom poslijepodnevu tu je šansu propustio. Alojz Tomašević ostaje požeško-slavonski župan.

Iako ga je premijer i šef stranke Andrej Plenković pozvao da preuzme odgovornost i da shvati da u dogledno vrijeme ne može obnašati dužnost župana, očito HDZ smatra da još nije došlo to vrijeme. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jer je na županijskoj skupštini 23 vijećnika diglo ruku za izglasavanje proračuna. Tek 8 vijećnika bilo je protiv. Velikom većinom tako je spašena funkcija Alojza Tomaševića.

Vjećnici HDZ-a sa svojim koalicijskim partnerima, glasali su za. Oni koji su bili protiv, SDP i oporba, nezadovoljni su jer obiteljsko nasilje nije ni spomenuto. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jučer na skupštini Požeško – slavonske županije nije bilo niti jedne riječi , niti jenog jedinog slova o rušenju župana Tomaševića preko proračuna", poručio je Željko Samarđija iz SDP-a.

Lokalni HDZ-ovci koji su stali uz svog župana nisu htjeli pred kameru. Ni župan nije bio u gradu

Ipak, uspjeli smo ga naći - 12 kilometara od Požege. U društvu stranačkih kolega i generala Mladena Markača na proslavi Dana grada Pleternice, gdje je držao govor.

No umjesto izjave tek odmahivanje rukom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Županovi sugrađani i dalje podijeljeni treba li on ostati ili otići. No u SDPu će reći – izostao je minimum moralne odgovornosti.

"Takve stvari u Europi daju moralnu ostavku. Ne zato što je kriv nego zato što je previše naštetio sebi, okolini, stranci", zaključio je Samarđija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sud će tek odlučiti je li Alojz Tomašević kriv ili ne. No do tada, mnogi će zapljeskati novom, starom županu. 

Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo