I u rujnu nas čekaju temperature od 30°C

Iako će ovogodišnji prvi dan ljeta ostati zapamćen po vjetru i kiši, uz temperature debelo niže od ljetnog prosjeka, barem će kraj ljeta biti zadovoljavajući.

20.8.2010.
20:18
VOYO logo

Suho, sunčano i toplo vrijeme bez ikakvih nestabilnosti do kraja kolovoza može se očekivati samo na Jadranu, dok će u unutrašnjosti to biti slučaj samo još tjedan dana.

Naime, posljednji tjedan kolovoza, počevši s 25. u mjesecu, donosi kišu i vidljivo zahlađenje, a u Slavoniji i sjeverozapadnoj Hrvatskoj temperature će se u tom razdoblju spustiti i za desetak Celzijevih stupnjeva. Dnevna temperatura neće prelaziti 23 Celzijeva stupnja, dok će se jutarnja spustiti na samo 14 stupnjeva!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, to ne znači da je ljeto za Slavonce i Zagorce gotovo, piše Glas Slavonije. Pravi ljetni sunčani dani sa temperaturama oko 30 Celzijevih stupnjeva u tim se krajevima još mogu očekivati u prvoj polovini rujna.

"Uz iznenađenje ponekim pljuskom, može se reći da je gotovo s kišom i ružnim vremenom. Prema našim prognozama, temperature zraka u kolovozu ne bi se trebale spuštati ispod 30 stupnjeva, što znači da bi trebalo biti toplije od prosjeka", rekao je Zoran Vakula iz Hidrometeorološkog zavoda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vakula je dodao i kako se prognoze za ovo ljeto ostvaruju, što će reći da je lipanj bio prilično kišovit, osobito u zapadnoj i istočnoj Slavoniji. Srpanjski su učinci čista suprotnost od lipnja, pa je prethodni mjesec bio vrlo topao i bez mnogo padalina, iako su se kiše najviše nagledali Zagrepčani, stanovnici unutrašnjosti Istre, širega područja Šibenika i Pazina.

Prema Vakulinim riječima, prva polovina kolovoza čak je iznad prosjeka po pitanju temperatura zraka, a vrućine je na jedan dan ublažio pljusak u praskozorje Velike Gospe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo