I Ratku Mačeku namještani poslovi?

Bivši član Uprave Hrvatske pošte Jadranko Mijalić potvrdio je da je Fimi media poslovala i s HP-om.

3.2.2010.
13:36
VOYO logo

Jadranko Mijalić, koji je u Upravi Hrvatske pošte bio zadužen za marketing, za HTV je potvrdio da je tvrtka Nevenke Jurak Fimi media poslovala, među ostalim, i s Hrvatskom poštom.

Kako tvrdi, prvi put je čuo za Fimi mediju prije nekoliko godina, kada je bila u pitanju organizacija božićnog domjenka. Mijalić je tada imao priliku organizirati domjenak po znatno nižoj cijeni od kasnije prihvaćene, koju je ponudila Fimi media.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog toga je, kako je izjavio u središnjem Dnevniku, došlo do konfrontacije između njega i tadašnjeg predsjednika Uprave Andreja Sardelića . Mijalić tvrdi da mu je šef Uprave nakon tjedan-dva priznao da se radi "o urgenciji odozgora" i da se mora provesti odluka.

Mijalić je potvrdio da su mu sva trojica predsjednika Uprava Pošte, dok je Sardelić ondje radio, požalila na političke pritiske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maček: Poznajem Jurak, ali nismo surađivali

Mijaliću je u oko upala i agencija MASSOL, poznata po kampanji za OiB, s kojom je HP sklopio promotivne poslove.

Mijalić, za kojeg u Pošti dodaju da je i sam predmet USKOK-ove istrage, zbog nekog drugog predmeta, ističe i da se iza tvrtke Massol krije ime Ratka Mačeka, bivšega glasnogovornika Vlade za kojeg tvrdi da je i kadrovirao po Pošti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sanaderov glasnogovornik sve "naziva bedastoćama i skandaloznim insinuacijama".

Maček je upitan i za sastanak u Vladi na koji su u proljeće 2007. pozvani šefovi uprava državnih tvrtki, ali tvrdi da ga se uopće ne sjeća. Priznao je da poznaje Nevenku Jurak, ali tvrdi da s njom nikada nije surađivao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201001310068006 arti-201002010599006 arti-201001310249006

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo