Dramatično o plasmanu Albine /

I Plenković i Milanović komentirali Eurosong: 'Glasanje se svelo na blokovsku podjelu'; 'U rječniku uz prevara piše i Eurosong'

Image
Foto: RTL

I predsjednik Vlade i predsjednik Republike iznenađujuće ozbiljno i dramatično prihvatili su komentirati plasman pjevačice iz Hrvatske

19.5.2021.
16:20
RTL
VOYO logo

I u slučaju Andreja Plenkovića i u slučaju Zorana Milanovića, netko od okupljenih novinara pričekao je da u svojim današnjim obraćanjima javnosti ispucaju sva doista bitna pitanja i teme kao i svu njihovu uobičajenu uzajamnu artiljeriju, kako bi potom, za kraj, postavio pitanje što misle o načinu na koji predstavnica Hrvatske nije prošla u finale Eurosonga.

Novinarka je, postavljajući pitanje predsjedniku Vlade, kazala da je on Albini Grčić čestitao na Twitteru nakon nastupa. Plenković ju je odmah ispravio, naprosto je odmah morao intervenirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam Albinu podržao prije glasanja. Prije. To nije nebitno", napomenuo je uz podignut kažiprst.

"Prije!", još je trenutak zadržao kažiprst u zraku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jako mi se svidjela ona kao pjevačica, mislim da je imala sjajnu pjesmu", objasnio je što mu se svidjelo, da bi potom u elaboriranje onoga što mu se sinoć nije svidjelo na razvikanom festivalu lakih nota:

Da, takva je sudbina malih nacija

"Sustav glasanja u ovoj fazi natjecanja, koliko sam ja razumio Eurosong, je da su to mahom telefonski, odnosno glasanje porukama, koje se, iz ovoga kako ja vidim, svelo na nekakvu blokovsku podjelu ili na više glasova mnogoljudnijim zemljama koje imaju više svojih sugrađana u drugim zemljama."

"To je po meni šteta, jer mislim da je Hrvatska, naravno da smo pristrani i vi i ja i svi, ali bila je, po meni, jedna od barem tri najbolje u polufinalu. I malo je nezgodno da se to nije reflektiralo u tim glasovima", širio je ruke predsjednik Vlade Republike Hrvatske.

Image
I DALJE JE NAŠA POBJEDNICA! /

Hrvatskom zavladao šok: Albina nije prošla u finale Eurosonga

Image
I DALJE JE NAŠA POBJEDNICA! /

Hrvatskom zavladao šok: Albina nije prošla u finale Eurosonga

"Ali što možemo? To ne znači da ne možemo slušati pjesmu i veseliti se njenoj karijeri", zaključio je Plenković, blago slegnuo ramenima i još jednom jako raširio ruke, pomiren s, eto, takvim usudom nacionalne kandidatkinje na festivalu zabavne glazbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A Milanović? 

"Eurosong?, na sekundu je predsjednik ostao iznenađen pitanjem o Albini koje su mu postavili nakon što je ne baš kratko govorio što misli o lokalnim izborima, o kupnji borbenih aviona, o takvim stvarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Republike, međutim, nije dao da ga se izbaci iz ravnoteže, brzo se prebacio na totalno drugačiji misaoni kolosijek od visoke politike.

"Glavu gore!"

"To je, ono, kad pogledate u Oxford Dictionary gdje piše 'prevara' ili 'fraud', onda piše Eurosong. To je uvijek bila prevara. To je na kraju krajeva nekakva umjetnost koja je subjektivna", glazbeno defetistički je nastavio, ali nije dao da ga shrvaju takve emocije.

"Prema tome, mislim, glavu gore. Pred našom pjevačicom Albinom ja mislim da je ozbiljna karijera", značajno je zakimao glavom.

"Al', to", mislio je predsjednik pritom na Eurosong, "nek' zaboravi. To je prevara", odmahnuo je rukom uz definitivan zaključak da je riječ o prevarantskom festivalu zabavne glazbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo