zatvorena sjednica /

I nikome nije ništa čudno? Ministrica uz 17 redakcija apelirala za javnu sjednicu Senata, no umjesto toga su postavili zaštitare

Iako je sama ministrica Divjak kazala da postoji javni interes za otvaranjem za javnost sjednice Senata Sveučilišta, oni su se u potpunosti oglušili

16.2.2018.
12:35
VOYO logo

[VIDEO IZVOR: Tomislav Miletic/PIXSELL]

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak podržala je zahtjeve novinara za otvaranjem za javnost sjednice Senata Sveučilišta u Zagrebu na kojoj će kandidati za rektora predstaviti svoje programe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Postoji javni interes za tim. Ne radi se samo o izboru koji je važan za Senat, nego i za cijelu Hrvatsku. Apeliram da sjednice budu otvorene i da javnost ima pristup informacijama", kazala je ministrica Divjak odgovarajući na pitanja novinara na konferenciji za tisak na kojoj je tema bila javni poziv za podnošenje zahtjeva za izvođenje eksperimentalnog programa u školama.

Unatoč tomu, Sveučilište je postavilo zaštitare i ne daju novinarima unutra. Damir Bakić, jedan od kandidata za rektora, kazao je kako nije pozvan na presicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo nikad nije viđeno", kratko je komentirao.

Doznajemo kako je prvi izlagao Damir Boras, a potom i Bakić. Dok je Bakić predstavljao svoj program, aktualni rektor šetao se hodnicima, no nitko mu nije smio prići.

Kako javlja naša reporterka, prorektor Miljenko Šimpraga kazao je kako se u nekim medijima vrši pritisak na dekane te da su ih htjeli zaštititi. "Nitko od članova senata nije zatražio da se sjednica otvori za medije", kazao je Šipranga i ispričao se zbog toga što su novinari čekali vani. "Lakše je postati ministar nego rektor", kratko je komentirao Šipranga. 

Prorektor tvrdi kako je jedan od kandidata obilazio fakultete te da su svi kandaidati za rektora mogli predstaviti svoje programe na fakultetima kako bi akademska javnost dobila informacije o njima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo