odana počast / I Međimurci dali svoj obol obilježavanju Dana hrvatskih branitelja Vukovara

Image

Povodom Dana hrvatskih branitelja Vukovara koji se, pod visokom pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, a u organizaciji Grada Vukovara, održao drugu godinu za redom, odana je počast svim poginulim, ubijenim i nestalim hrvatskim braniteljima.

16.3.2016.
13:41
VOYO logo

Molitvu je za njih na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata predvodio fra Ivica Jagodić, gvardijan i župnik župe sv. Filipa i Jakova gdje je nakon toga održana i sveta misa. Ceremonija je nastavljena Svečanom akademijom posvećenom Danu hrvatskih branitelja Vukovara u tamošnjem Hrvatskom domu, a sve je završeno prigodnim druženjem branitelja, članova obitelji poginulih i nestalih branitelja te ostalih sudionika na Trgu Republike Hrvatske.

S obzirom na veliki doprinos, koji su u obrani grada Vukovara dali međimurski policajci i branitelji, nastavljeno je davanje podrške samom gradu Vukovaru i njegovim stanovnicima od strane Međimurske županije. Tako su u pratnji zamjenika župana Zorana Vidovića u posjetu Vukovaru boravili predsjednik čakovečkog ogranka Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Tihomir Dominić i predsjednik Udruge vukovarskih branitelja i logoraša iz Međimurja Željko Sršan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Vrlo je važno uvijek isticati značaj Domovinskog rata i promovirati istinu o gradu heroju“, naglasio je zamjenik župana Vidović koji je i sam bio prisutan u Vukovaru kao branitelj zapadnoslavonskog bojišta. Ističe kako je stav Međimurske županije da i dalje pomaže i surađuje sa svim braniteljima i braniteljskim udrugama jer su i Međimurci u obrani Vukovara dali svoj veliki doprinos, a nažalost i žrtve.

Više pročitajte na portalu eMedjimurje.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo