I Kolinda protiv Karamarka

Ivu Josipovica naljutila je ideja Tomislava Karamarka da se predsjednik drzave bira u Saboru.

15.12.2014.
20:23
VOYO logo

''Jasno je da, nazalost, niti je nasa demokracija njemacka demokracija, a jos manje je gospodin Karamarko Merkel'', izjavio je Ivo Josipovic za Dnevnik Nove TV u Opuzenu i porucio da bi to bilo silovanje demokracije. ''Ja bih svakako inicirao referendum, zajedno s drugim gradanima. Skupio bih potpise i s gradanima srusio jednu takvu nakaradnu ideju'', kaze Josipovic.

S Karamarkom se ne slaze ni Kolinda Grabar Kitarovic. ''Predsjednicki izbori moraju biti izravni i da je to najdemokratskiji nacin izbora predsjednika, odnosno predsjednice republike'', izjavila je na pitanje Dnevnika Nove TV. Tako se, kaze Grabar Kitarovic, predsjedniku daju ovlasti koje nisu zapisane u Ustavu. ''A to je da je ona glas naroda. Da je arbitar, izvanstranacka i iznadstranacka osoba koja zastupa nacionalne, narodne interes, a ne interese stranaka u Saboru'', kaze Grabar Kitarovic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nova prevara naroda

Da je rijec o opstrukciji demokracije, misli Milan Kujundzic. ''Zapravo je Karamarko poslao poruku da gospoda Grabar Kitarovic nema sto ni raditi, da ce on vladati kao apsolutista cijelom Hrvatskom, i to je nova prevara naroda. Hrvatski narod ce zauvijek birati izravno predsjednika drzave'', misli Kujundzic.

Ni Ivan Vilibor Sincic ne bi mijenjao nacin izbora, ali bi nesto drugo. ''Treba, naravno, u izbornom procesu srediti biracke popise i imati bolju kontrolu glasova'', smatra Sincic. http://dnevnik.hr/

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo