I bez Jace probijen tunel "Sveti Ilija"

Nakon malo manje od dvije godine radova, probijen je tunel "Sveti Ilija" kroz Biokovo.

22.1.2010.
10:08
VOYO logo

Tunel "Sveti Ilija" kroz Biokovo napokon je, nakon malo manje od dvije godine, probijen. Na sredini tunela su se sastali radnici Hidroelektre i Konstruktora.

Miniranje posljednjih metara tunela obavljeno je u četvrtak popodne, a sada slijede završni radovi i izgradnja ceste, koja će imati dva traka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tunel je, inače, dug 4.249 metara, četvrti po dužini u Hrvatskoj, a jedini u Europi koji je izgrađen u krškom masivu - jedini koji iznad sebe ima više od tisuću metara kamena.

Tunel je po planu trebao biti probijen u srijedu, ali je probijanje odgođeno, što je dovelo do medijskih spekulacija da se za taj povijesni dan za Imotsku krajinu, ali i za Makarsko primorje, čeka dolazak Jadranke Kosor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Imotskom se, naime, 20. siječnja napunilo dvadeset godina od osnutka HDZ-a za cijelu Imotsku krajinu, no kako se premijeka i predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor nije mogla pojaviti, proslava je bila odgođena, kao i probijanje tunela.

Radnici Konstruktora i Hidroelektre niskogradnje su ipak tunel probili i bez medijske pompe i svečanosti s političarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članak:

arti-201001210341006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo