stigao grčićev odgovor / HUP od političara traži odgovore na 16 ključnih pitanja za razvoj države

Hrvatska udruga poslodavaca od svih političkih opcija zatražila je da odgovore na 16 ključnih pitanja za razvoj države. Poduzetnici od političara očekuju konkretne odgovore prije izbora. I prije nego su očekivali stigao je odgovor potpredsjednika Vlade Branka Grčića.

26.5.2015.
18:54
VOYO logo

Što političari trebaju napraviti da bi ova proizvodnja bila jača, brža, profitabilnija?

Direktor tvrtke je jasan: političke stranke moraju konkretno odgovoriti na probleme s kojima se poduzetnici svakodnevno susreću. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Evo mi imamo jedan konkretan problem. Postoji investitor koji bi kod nas ulagao, ali zbog nerješenih imovinsko-pravnih odnosa sa državom to je nemoguće", rekao je Tomislav Petrić, predsjednik uprave MGM-PACK.

Udruga poslodavaca jutros u najačem sastavu traži konkretne odgovore. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo detektirali 16 pitanja koja su bitna za hrvatsko gospodarstvo. I pošto smo u predizbornoj godini, tražimo od naših političkih stranaka da se jasno izjasne u kojem smjeru misle dalje voditi Hrvatsku", izjavila je predsjednica HUP-a Gordana Deranja

A pitanja se odnose na način rješavanja problema proračuna, javne uprave, investicijskih barijera, poreza i obrazovanja. No, potpredsjednik Vlade Branko Grčić od HUP-a traži da jasno kažu gdje je Hrvatska napravila napredak, a gdje nije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Volio bih da se u HUP-u više bave dijalogom jer sada mi se čini da se neki ljudi u HUP-u više ponašaju kao oporba nego kao partneri", rekao je Grčić. 

U HUP-u prizanju da Hrvatska izlazi iz recesije, no upozoravaju da je to zbog pozitivnih trendova u drugim zemljama.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo