'HRVATSKOJ TREBA NORMALAN ČOVJEK': / Bandić predstavio program u Kninu

Image

Milan Bandić i koalicija Za premijera danas su u Kninu predstavili svoj program.

10.8.2016.
12:49
VOYO logo

"Nema naprijed u Hrvatskoj, dok ne afirmiramo pet stvari", započeo je Bandić svoj govor. "Afirmacija znanja, struke i kompetencije, sposobni umjesto podobni. To je ono što kao rak razara ovu zemlju zadnjih 26 godina. Svjedoci ste toga ovih dana i u petak sučeljavanja dvojice istih. Bit ćete mi svjedoci i poslije toga biti uvjereni u to što govorim", rekao je Bandić, a prenosi N1.

Druga je afirmacija rada. "U Republici Hrvatskoj treba podvući crtu i prestati dijeliti nezarađeno i prestati honorirati nerad. To europske zemlje odavno rade, a mi živimo na veresiju", rekao je Bandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

'Afirmacija obitelji i demografske obnove'

Sljedeći je problem afirmacija obitelji i demografske obnove. "To je jedina jezgra, srčika hrvatskog čovjeka i građana ove zemlje, kojega se nastoji razoriti. Onda nas više nema", rekao je Bandić u Kninu.

Četvrta je afirmacija solidarnosti, koje, kako je kazao, nema osim djelomično u gradu u kojemu je na čelu 16 i pol godina. "Peto je zajedništvo koje Hrvatskoj treba kao ozeblom sunce. Treba joj čovjek koji će to raditi", rekao je Bandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Objasnio je što će činiti, bude li izabran. "Treba joj vlada koja će raditi, premijer koji će služiti građanima, bdjeti nad svakim kutkom Hrvatske, kao što to radim u Zagrebu, 16 sati dnevno, 365 dana u godini. Odlučnost je pojam koji u Hrvatskoj ne postoji, kao što ne postoji odgovornost. Te pojmove treba uvesti u hrvatsku praksu", rekao je Bandić.

U Vukovaru su jučer predstavili svoju koaliciju Za premijera, a danas u Kninu predstavljaju program. U njemu je, kazao je Bandić, započeo svoj prvi mandat, završavajući fontanu, poklon Grada Zagreba herojskom gradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

'Nakon 11. rujna imat ćemo Hrvatsku kao i grad Zagreb'

"Uvjeren sam da ćemo nakon 11. rujna imati Hrvatsku kao i grad Zagreb. Imat ćemo preduvjete da od Hrvatske napravimo Hrvatsku po mjeri svakog čovjeka, europsku Hrvatsku, kao što smo Zagreb napravili po mjeri svakog njegovog sugrađanina i svakog Zagrepčanina. U Hrvatskoj ima mjesta za sve ljude, nitko nije višak. Drugi svjetski rat je završio. Obzirom na zla koja su protutnjala ovim prostorima proteklih stoljeća, trebamo imati multietničku, multikonfesionalnu i multikulturalnu Hrvatsku", kazao je Bandić.

Image

Na pitanje o eventualnim koalicijskim partnerima, Bandić je bio jasan ."Jedini pravi istinski koalicijski partner koalicije Za premijera jesu građani Republike Hrvatske. Hrvatskoj treba normalan čovjek", kazao je Bandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo