'Hrvatskoj će se dogoditi još nekoliko Keruma'

'Građani su me prepoznali i podupiru me.

3.5.2010.
20:24
VOYO logo

Splitskog gradonačelnika Željka Keruma u ponedjeljak je posjetila veleposlanica Australije Beverly Mercer, a on je tu prigodu iskoristio kako bi je upoznao s gradom ali i svojom strankom. "Novi smo u politici, a već smo neke stvari uspjeli ostvariti i s tim sam zadovoljan. S obzirom na situaciju u Europi, državi i cijeloj regiji Split je financijski stabilan grad. U deset mjeseci riješili smo ono što grad nije od osamostaljenja Hrvatske; izgradili vrtiće, osigurali besplatne udžbenike te dodijelili socijalnu pomoć umirovljenicima i nezaposlenima (božićnice i uskrsnice) što nas je okvirno koštalo 50 milijuna kuna", pohvalio se Kerum.

Kerum je veleposlanici kazao kako na temelju svog uspjeha očekuje da njegova Hrvatska građanska stranka poluči dobre rezultate na idućim parlamentarnim izborima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nadamo se dobiti desetak mjesta u Saboru što će pomoći decentralizaciji. Krajnji cilj nam je dovesti barem jedno ministarstvo u Split i to ono turizma", precizirao je Kerum.

Uz to što je priliku iskoristio za samopromociju, dobro mu je, čini se, došla i da se još jednom obruši na svoje protivnike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nastavljamo ići u smjeru građana, naroda i građanskih prava bez obzira na podmetanja koja imam svakodnevno. Posebno ističem i korištenje dijela medija da me se dovede do destrukcije, makne iz političkog života. To smatram velikim okršajem i neću odustati. Građani su me prepoznali i podupiru me čim su mi dali svoj glas. A nakon parlamentarnih izbora moji politički protivnici shvatit će da je došlo novo vrijeme, dogodit će se se još nekoliko Keruma u ostalim gradovima Hrvatske poput Zagreba, Rijeke, Osijeka i slično", izjavio je Kerum, a prenio Dalmacijanews.

Veleposlanica Mercer izrazila je zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom Australije i Hrvatske, posebice Splita, te je naglasila kako postoji sve veća zainteresiranost australskih turista za Jadran.

Otkrila je kako je Lijepu našu iz Australije prošle godine posjetilo čak 50.000 turista. Pretpostavlja se da će ove godine ta brojka biti u porastu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo