HRVATSKI ZNANSTVENIK LAUC: / 'Ako Amerika ne proglasi ratno stanje, bit će nezamislivih scena. Kod nas je situacija bolja, ali ipak...'

Image
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL

Lauc upozorava da se ne smije i nama ponoviti taj scenarij

19.3.2020.
12:26
Davor Visnjic/PIXSELL
VOYO logo

Sveučilišni profesor Gordan Lauc na društvenim je mrežama podijelio svoje mišljenje oko pandemije koronavirusa. Naime, hrvatski znanstvenik najavio je još početkom ožujka da če nastati kriza u Americi.

SAD je danas na brojci od 10 tisuća zaraženih, a taj će broj, kako kaže Lauc, rasti i prestići broj zaraženih u Kini. Lauc je upozorio kako se moramo potruditi da se takav scenarij ne bi ostvario i u Hrvatskoj, prenosi Riportal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ponekad ne volim kada sam u pravu. Prije samo dva tjedna Amerika je imala pedesetak potvrđenih slučajeva COVID-19, no nisu testirali dovoljno pa im se bolest proširila. Danas imaju 10,000 zaraženih. Prema dinamici širenja zaraze u svim zemljama koje nisu uveli stroga ograničenja kontakata među ljudima, taj broj se povećava za 20-30% dnevno. U Americi sada raste i brže, jer su počeli ubrzano testirati (pa bolje otkrivaju slučajeve). Dakle za 5-8 dana Amerika će prestići Kinu u ukupnom broju zaraženih i svjedočit ćemo nezamislivim scenama u medijima (osim ako ne proglase ratno stanje i uvedu cenzuru)", napisao je znanstvenik na svom Facebook profilu.

Image
HRVATSKI STRUČNJAK UKAZUJE NA NOVU PRIJETNJU: /

'Može doći do radikalne transformacije starog svijeta'; Postoji i najgori scenarij...

Image
HRVATSKI STRUČNJAK UKAZUJE NA NOVU PRIJETNJU: /

'Može doći do radikalne transformacije starog svijeta'; Postoji i najgori scenarij...

'Malo sreće i lijepog vremena'

Lauc upozorava da se ne smije i nama ponoviti taj scenarij.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nemojmo da se to dogodi i nama. Slušajte upute stožera. Smatrajte svaku osobu oko sebe ili stvar koju dirate potencijalno zaraženom i pokušajte se ne zaraziti. Možda ste i vi već zaraženi, a da to ne znate. Ponašajte se odgovorno i nemojte dalje širiti virus. I naravno pomozite svojim glikanima da se bore protiv virusa tako što održavate sluznicu grla i nosa vlažnima kako bi bile mukozne barijere protiv bile učinkovite i štitile nas od virusa kao što su nas štitile milijunima godina. Uz malo sreće i lijepog vremena, možda to obuzdamo za svega nekoliko tjedana", zaključio je Lauc.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo