Rad koji obogaćuje duh /

Hrvatski ponos - nagrađeni neumorni humanitarci: 'Ako pomognemo jednom čovjeku učinili smo veliko djelo'

Kada je najpotrebnije - Hrvatska je najjača. A danas je dan u kojem država nagrađuje odabrane s najvećim priznanjem za iznimna postignuća i doprinos razvoju i unapređenju humanitarnog djelovanja

20.12.2017.
18:34
VOYO logo

Gospođa Ljiljana - već 15 godina pomaže onima kojima je najteže. Nosi im hranu, pomaže u kućanskim poslovima, vodi ih liječniku ili samo pravi društvo. 

"Ljudi koji nemaju nikoga, koji su osamljeni, koji nemaju dovoljno sredstava dobiju od nas drva, hranu, popravke u kući. Najviše svima njima treba blizina čovjeka", kazala nam je Ljiljana Greblički, volonterka udruge Kap dobrote.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gospođa Lejla i njezina sestra žive same, nemaju gotovo ništa, ali ni ne traže mnogo. Bez pomoći volontera udruge Kap ljubavi teško bi preživjele.

"Ona kad dođe kao da me sunce obasja. To nama puno znači, u ponoć kad je zovem ona dođe i puno mi pomaže", kazala nam je Lejla Hasagić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Udruga okuplja 80-ak volontera, a brinu se za oko 160 osoba. Njihova plemenitost okrunjena je godišnjom nagradom za humanitarni rad. Uz njih dobila ju je i časna sestra Jelena Lončar, te udruga Puls.

"Motiv mog djelovanja je upravo to - pomoći ljudima i učiniti svijet malo boljim. Ne možemo pomoći svima, ali ako pomognemo jednom čovjeku učinili smo veliko djelo", istaknula je s. Jelena Lončar, dobitnica nagrade.

"Nastojimo pomoći svima koji nam se jave ili koje mi prepoznamo. Izdvojila bi kupnja konja za terapijsko jahanje i kupnja ljuljačke za djecu u invalidskim kolicima", rekla nam je Petra Čolig, predstavnica Udruge volontera Podravke PULS.

Nagrada za životno djelo pripala je Zorislavu Bobušu za 40 godina humanitarnog djelovanja. "Veliko priznanje, podrška za daljnji rad", kazao nam je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi oni čine velike stvari, a ove nagrade samo su ohrabrenje za nastavak njihova djelovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo