'godinama uhodana praksa' /

Kandidati za gradonačelnika Zagreba koriste poštare za promidžbu? Pošta šalje demantij

Image
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL

Gospođa iz Sesveta pokrenula je gnušanje nakon što su Zagrepčani počeli shvaćati kako su određeni kandidati za gradonačelnika počeli koristiti poštare za svoje kampanje

20.4.2017.
13:47
Marijan Susenj/PIXSELL
VOYO logo

Jutros je u javnoj grupi "I TO JE ZAGREB" jedna gospođa iz Sesveta pokrenula gnušanje nakon što su Zagrepčani počeli shvaćati kako su određeni kandidati za gradonačelnika počeli koristiti poštare za svoje kampanje.

"Sesvete, istočni dio Zagreba, jedna od ulica koja završava u nečijem dvorištu, u kojoj nema vode i kanalizacije, gdje autobus ide svakih sat i 20 minuta... Jutros dolazi poštar, onaj moj lokalni kaj me viđa u svakavim izdanjima pa i jutros dok krmeljava trčim da mu potpišem pošiljku", započinje tako svoju priču jedna od članica grupe. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I dok pričamo onak 'kak ste, fajn je zahladilo, je, je, možda bu i gore', poštar mi daje promidžbeni letak. Ja ga gledam u čudu. 'Molim vas suseda, dajte to zemite, ak dođe slučajno kontrola, recite da sam vam to dal'!' Kaj?! Naši poštari moraju dijeliti političke reklame? Dobro, ja kužim da mi date za, evo, TV, ali ovo... Ovo je užas! 'Moćnici su to, moja susjeda', samo smo se sažaljivo pogledali, on nastavio svojim poslom, a ja ušla završiti svoju kavu. Prisjela mi! 

Ovo sam podijelila s vama dragi moji koji svako malo postavljate postove sa slikama našeg lijepog grada u nekom drugom izdanju sa slikama punim smeća. Pogledajte na kojem mjestu je tzv rješenje za otpad, na 9/10!!!! Spušteni smo na dno!! Pogledajte 4....budući metro...Kad ce moj tramvaj za Sesvete?" zapitala se ogorčena građanka u svojoj objavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Facebook

IZVOR: (Facebook / I TO JE ZAGREB)

Uz objavu je priložila sliku letka na kojemu su razna obećanja, a mnogi članovi ove Facebook grupe brzo su se uključili u raspravu.

Image
Foto: Facebook

IZVOR: (Facebook / I TO JE ZAGREB)

'Tu kampanju plaćamo mi! Sramota! Kako im neugodno, tim uljebima i tom kradonačelniku da laže ljudima sa našim novcima!', 'Fakat je jadno.A zamisli...do koliko glasaca moze doc postar? Do svakog. Dok ce druge stranke morat plaćat i organizirat reklamiranje on to ima besplatno...jer čisto sumnjam da bi se državna firma smjela obvezati nekoj političkoj stranci', neki su od komentara dok su drugi se zapitali:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ali ako je bilo u koverti sa žigom onda on to mora odraditi bez obzira čiji je promidžbeni letak. A ako je bio bez koverte odite na stranu od Hrvatskih pošta, stavite im sliku i pitajte' na što su se drugi pridružili vlastitim iskustvima rekavši kako nema nikakve koverte već da poštar to drži naprijed u košarici. 

Iz Hrvatske pošte naknadno je stigao odgovor na ovu situaciju:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatska pošta pruža uslugu neadresirane pošte, a to je upravo i letak koji je gospođa opisala na društvenim mrežama.

U vrijeme predizbornih kampanja korisnici te usluge su i kandidati, odnosno stranke, te se svima pruža usluga pod istim uvjetima i cjeniku. To nije nova praksa, već godinama uhodana", stoji u njihovom odgovoru.

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo