Veliki posao /

Hrvatski Infobip preuzeo irsku firmu koja se bavi SMS-ovima

Image
Foto: Duško Marušić/Pixsell

Vodnjanska IT tvrtka Infobip preuzela je irsku IT tvrtku Anam Technologies

6.5.2021.
11:39
Duško Marušić/Pixsell
VOYO logo

Anam Technologies koja je svjetski poznati pružatelj SMS firewall usluge, a preuzimanjem će zajedno s Infobipom moći pružati tehnička rješenja za više od 700 mobilnih operatera, globalno pokrivajući 64 posto mobilnih uređaja, izvijestili su u četvrtak iz Infobipa, prenosi Index.

Time je objedinjena snaga obje tvrtke u segmentu sigurnosti u prometu poruka i monetizaciji, što je važno i za korisnike i za operatere, ističu iz Infobipa, dok za vrijednost akvizicije kažu da je "povjerljiva" i da je "plaćanje izvršeno kombinacijom novca i dionica Infobipa".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Akvizicijom Anama učvrstili smo lidersku poziciju u pružanju visoke razine sigurnosti i zaštite poruka mobilnim operaterima te im pomogli u povećavanju vrijednosti unutar vlastitog sektora, ali i unapređenju odnosa s krajnjim korisnicima", poručio je tim povodom izvršni direktor Infobipa Silvio Kutić.

Image
BUDUĆNOST /

Ogroman uspjeh Infobipa: Privukli su 200 milijuna dolara investicije i sad vrijede više od milijardu dolara

Image
BUDUĆNOST /

Ogroman uspjeh Infobipa: Privukli su 200 milijuna dolara investicije i sad vrijede više od milijardu dolara

U sklopu te akvizicije Anamov tim pridružuje se Infobipovom odjelu zaduženom za strateška partnerstva s mobilnim operaterima, čime će poslovni korisnici obje kompanije imati još kvalitetniju i sveobuhvatniju ponudu, uključujući neprekidnu 24/7 stručnu podršku, detaljniju analitiku i preciznije izvještavanje, uz još veći broj direktnih konekcija prema mobilnim operaterima diljem svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kažu da je ovo jedna akvizicija u nizu

Zadovoljstvo tim poslom izrazio je i izvršni direktor Anama Darragh Kelly, ističući da je to i potvrda važnosti mobilnih poruka u današnjem rastućem digitalnom okruženju.

"Sigurnost i integritet mobilnih mreža ključni su dijelovi ekosustava razmjene poruka. Da bi industrija nastavila rasti, potrebno je da kanal za razmjenu poruka bude uspješno obranjen od neželjenih poruka i prevara, ali i da pozicija mobilnih operatera, poslovnih subjekata i krajnjih korisnika bude zaštićena. Smatramo da to ostvarujemo upravo ulaskom u Infobip obitelj", kazao je Kelly.

Iz Infobipa dodaju još da njihova komunikacijska platforma mjesečno obrađuje više od 14 milijardi korisničkih interakcija, koje se odvijaju kroz cijeli niz komunikacijskih kanala, u više od 190 zemalja svijeta.

Zaključuju i da je to još jedna njihova nova akvizicija u nizu nakon što su prije mjesec dana objavili i preuzimanje vodeće regionalne tehnološke konferencije Shift te krajem prošle godine preuzeli američku tvrtku Open Market za bruto iznos u gotovini od približno 300 milijuna američkih dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo