Hrvatska udruga za promicanje prava pacijenata: 'Ne smije doći do štrajka zdravstvenih djelatnika'

Image
Foto: shutterstock

"Krše se svi zakoni, odredbe i direktive. Ako se nastavi ovakva praksa, bojimo se događaja koje ne želimo gledati", poručuju

20.8.2019.
13:55
shutterstock
VOYO logo

"Podržavamo povećanje plaća zdravstvenih djelatnika jer cijeli sustav leži na njihovom požrtvovnom  radu, no ne smije doći do štrajka jer će se produžiti liste čekanja, i opet cijela rasprava ide preko leđa pacijenata. Ne smijemo dopustiti da dođe do štrajka. Patit će samo ono najslabiji. U međuvremenu, dok se raspravlja o toj temi, pacijenti se susreću sa informacijama o njihovom zdravstvenom stanju koje se širi na sve strane, po želji. Odavanje liječničkih tajni- Apsolutno ne prihvatljivo.

Krše se svi zakoni, odredbe i direktive. Ako se nastavi ovakva praksa, bojimo se događaja koje ne želimo gledati, a koji bi mogli uslijediti. Evo npr. i dijagnoza PTSP po ovome postupanju bi bila prepreka za neometano upravljanje vozilom u prometu!?", stoji u priopćenju Stručnog vijeća Hrvatske udruge za promicanje prava pacijenata. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećamo, današnji sastanak vladajućih i sindikata zdravstva o povišicama nije završio dogovorom, već su daljnji pregovori najavljeni za petak.

Ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović najavio je u utorak nakon sastanka sa sindikatima u Ministarstvu zdravstva da će slijedeći sastanak sa sindikatima biti u petak 23. kolovoza, a na kojem kreću razgovarati o financijskim učincima pregovora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više pročitajte OVDJE!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo