Hrvatska poslala prigovor EK zbog kranjske kobasice

Ministarstvo poljoprivrede je u utorak podnijelo pisani prigovor na prijedlog zaštite 'Kranjske klobase' koji je Republika Slovenija uputila Europskoj komisiji.

14.8.2012.
21:59
VOYO logo

Kako piše u priopćenju na stranicama Ministarstva poljoprivrede, dana 18. veljače ove godine Europska komisija objavila je informaciju o zahtjevu Republike Slovenije da se na razini EU oznakom zemljopisnog podrijetla zaštiti proizvod pod nazivom 'Kranjska klobasa'.

Sukladno propisima EU, bilo koja zemlja može podnijeti prigovor na predloženu zaštitu proizvoda u roku od 6 mjeseci od dana objave informacije o podnesenom zahtjevu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministarstvo u priopćenju navodi da ovim prigovorom želi zaštititi domaće proizvođače i izvoznike za koje se procjenjuje da na godišnjoj razini proizvode Kranjske kobasice u vrijednosti od 80 milijuna kuna.

"Hrvatska gospodarska komora i hrvatski proizvođači Kranjske kobasice sustavno su od 2010. godine prikupili sve relevantne povijesne dokaze na kojima temelje Prigovor, a Ministarstvo poljoprivrede dodatno će doprinjeti jačanju pozicije hrvatske strane u ovom postupku", još se navodi u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo