rezultati istraživanja / Hrvati obožavaju Uber: čak 94 posto korisnika zadovoljno uslugom, evo zašto

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Također se nadodaje kako je gotovo 60 posto ispitanih korisnika, uz povoljnu cijenu i jednostavnost korištenja, istaknulo i brzinu usluge

8.5.2017.
9:05
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Čak 91 posto korisnika bira Uber prilikom večernjih izlazaka, a kao glavne razloge navode odgovorno konzumiranje alkohola odnosno izbjegavanje vožnje u alkoholiziranom stanju. Rezultati su to istraživanja kojeg je za Uber provela agencija Hendal, a koje je provedeno na uzorku od 1.741 korisnika Ubera u sva četiri grada u kojima je Uber prisutan - Zagrebu, Zadru, Splitu i Dubrovniku, prenosi Bug.

Naime, rezultati su pokazali kako je čak 94 posto korisnika zadovoljno uslugom Ubera, a razloga je nekoliko. 83 posto korisnika istaknulo je povoljnu cijenu, a 71 posto jednostavnost korištenja aplikacije. Nadalje, prema mišljenju 66 posto korisnika velika je prednost i što sa sobom ne moraju nositi gotovinu kada koriste uslugu. Dvije trećine korisnika uz Uber koristi tramvaj, a 40 posto ga kombinira s autobusom, a 32 posto vozi bicikl.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također se nadodaje kako je gotovo 60 posto ispitanih korisnika, uz povoljnu cijenu i jednostavnost korištenja, istaknulo i brzinu usluge te navode da im Uber uštedi vrijeme i do 20 minuta. Po nekoliko puta tjedno Uber koristi čak 40 posto korisnika, a svaka deseta osoba ga koristi svaki dan dok trećina korisnika ga koristi jednom mjesečno.

Prosječna ocjena zadovoljstva uslugama Ubera je iznimno visoka - čak 71 posto korisnika ocjenjuje svoje zadovoljstvo Uberovom uslugom ocjenom 5 (vrlo zadovoljan), a nešto više od 22 posto ocjenom 4, što čini ukupan zbroj od 94 posto zadovoljnih korisnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istraživanje u kojem je sudjelovao podjednak broj žena i muškaraca pokazuje kako je najviše korisnika (44 posto) u dobi između 25 i 34 godine, a 23 posto korisnika ima između 35 i 44 godine. Uz to, 22 posto korisnika u Hrvatskoj mlađe je od 24 godine, dok je starijih od 45 godina nešto više od 10 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo