PITALI SMO VAS /

Očito Hrvati ne mogu otići na Jadran, ali zato visoke cijene ne deru džepove turistima

Image
Foto: Dino Stanin/PIXSELL/Shutterstock/Ilustracija

Mnogi predlažu jeftinije varijante za odlazak na more. Hrvatsku ove godine uspoređuju s Maltom, Albanijom, Turskom

18.8.2024.
21:37
Dino Stanin/PIXSELL/Shutterstock/Ilustracija
VOYO logo

Skupo, skuplje - Hrvatska! Tako se barem čini ove godine kad je riječ cijenama na moru. Pitali smo vas smatrate li da je Hrvatska preskupa zemlja za ljetovanje. U anketi je sudjelovalo 2650 čitatelja net.hr-a.

Na tu je anketu gotovo polovica onih koji su odgovorili - "apsolutno, nema šanse da mogu otići na Jadran" (49 posto odgovora).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skoro pa jednako toliko čitatelja net.hr-a, odnosno vas 46 posto koji ste odgovorili smatrate da je Hrvatska preskupa za domaće, a za strance u redu što se tiče cijena.

Tek pet posto čitatelja koji su sudjelovali u anketi smatraju da ljetovanje u Hrvatskoj ni preskupo, nego čak i povoljnije u usporedbi s drugim državama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: net.hr

Podsjetimo, prema novim podacima Hrvatske turističke zajednice - na Jadranu je 155 tisuća turista manje ovog srpnja u odnosu na lani.

Mnogi predlažu jeftinije varijante za odlazak na more. Hrvatsku ove godine uspoređuju s Maltom, Albanijom, Turskom - dalje su to destinacije koje se definitivno čine isplativije od Jadrana.

A i one koji za odlazak na godišnji ipak odluče ostati u Lijepoj našoj ne viđamo često u restoranima. Neprestano se raspravlja o kuglici sladoleda. Od dva do četiri eura, takav je otprilike raspon cijena. Poskupjelo je previše i Nijemcima, ove je godine manje njihovih noćenja ostvareno u svim županijama. Nema ih kao inače, ali i dalje su najbrojniji gosti u Hrvatskoj.

Skupo i preskupo - tako su o ljetovanju u Hrvatskoj pisali i strani mediji. Ipak, da turista zasigurno još ima, svjedoče kilometarske gužve na naplatnim postajama, posebno na najpopularnijoj - A1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Turiste zgrozile plaže u Istri pune smeđe sluzi koja pluta. Biologinja: 'Nije normalno da je tako gusto'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo