Počeo skijaški vikend - na Bregani se čeka jedan sat

Danas je put europskih skijališta iz Hrvatske krenulo nekoliko desetaka tisuća skijaša rekreativaca. Iz HAK-a upozoravaju na moguće velike gužve na cestama koje vode prema graničnim prijelazima.

5.1.2013.
10:28
VOYO logo

Posebice, ističu, neposredno pred carinskim kućicama i na izlaznim rampama prijelaza Bregana, Macelj, Kaštel, Plovanija, Rupa i Pasjak.

Slično, ali na ulasku u Hrvatsku, očekuje i granične prijelaze Stara Gradiška, Slavonski Brod i Bajakovo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Razlog nije samo završetak blagdanskog slavlja za Božić i Novu godinu i povratak naših i građana susjednih nam zemalja u gradove Europske unije, već i odlazak brojnih skijaša prema skijalištima u Sloveniji, Austriji, Italiji i Francuskoj, odnosno Slovačkoj'', ističu ih HAK-a.

Prema podacima od 12 sati pojačan je putnički promet na izlasku na Bregani, Pasjaku i Rupi (čeka se oko 1 sat), a ulazak na Bajakovu, Županji, Staroj Gradiški i Slavonskom Brodu (čeka se od 40 minuta do 1 sat), te na Kladuši i Ličkom Petrovom Selu (oko pola sata).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, procjenjuje se da će idući tjedan na skijanju biti 80.000 do sto tisuća Hrvata, a do kraja ski-sezone koja je počela prije nekoliko mjeseci i 200.000.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo