HRT / na satove Jarnjakova sina potrošio malo bogatstvo

U jeku afera koje potresaju HRT te otkaza i brojnih opomena koje pljušte gotovo na dnevnoj bazi doznaje se da je ta televizijska kuća ujedno potrošila pravo malo bogatstvo na 'prigodne poklone'.

18.5.2012.
17:49
VOYO logo

Hrvatski sabor današnji je rad počeo izvješćem o provedbi Zakona o pravu na pristup informacijama u 2011. godini. HNS-ov Goran Beus Richembergh tom je prilikom izjavio kako jedna tvrtke sina istaknutog HDZ-ovca javnim poduzećima prodaje prigodne poklone.

Ne navodeći ime tvrtke izjavio je je kako imaju informacije da je tvrtka u vlasništvu sina jednog vrlo visoko pozicioniranog državnog dužnosnika iz HDZ-a posljednjih godina iz javnih poduzeća uprihodovala 74,5 milijuna kuna na osnovu ugovora odnosno poslova sklopljenih za isporuke tzv. 'prigodnih poklona'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Samo iz HEP-a ta je tvrtka uprihodovala više od 700.000 kuna'', kazao je i dodao kako je ''najnoviji slučaj da je i HRT u prigodi svoje obljetnice kupio satove baš od te tvrtke''.

Iz Odnosa s javnošću HRT-a Poslovni dnevnik je doznao kako je 2006. nabavljeno 3.270 muških satova, 2.270 ženskih te 300 satova sa specifikacijom 'kvalitetni' od tvrtke pod nazivom Lotos trgovina. Za nabavku tih satova utrošeno je 825.000 kuna. Bilo je to za vrijeme mandata glavnog ravnatelja HRT-a Mirka Galića, a satovi su, kako se neslužbeno doznaje, nabavljeni kao poklon umirovljenim djelatnicima, kao i aktivno zaposlenima na HRT-u. Doznaje se i kako je vlasnik tvrtke Lotos Igor Jarnjak, sin Ivana Jarnjaka, piše Poslovni dnevnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike