sramotna situacija / Hrabra Ena još uvijek čeka da joj udruga Hrabro dijete isplati novac prikupljen 2013. godine

Image
Foto: PIXSELL

Eni je opet potrebna financijska pomoć, pa je prije dva tjedna ponovno pisala udruzi Hrabro dijete, no odgovor nije dobila

26.4.2016.
21:28
PIXSELL
VOYO logo

Hrabra osječka djevojka Ena Šarac, koja je hrvatskoj javnosti postala poznata po svojoj 14-godišnjoj borbi s tumorom na mozgu koja i dalje traje, još čeka da joj udruga Hrabro dijete isplati novac uplaćen za njezino liječenje prije tri godine, piše Jutarnji.

Radi se o otprilike 65 tisuća kuna prikupljenih u velikoj nacionalnoj humanitarnoj akciji za Enino liječenje, a njena obitelj do prije godinu dana nije ni znala koliko je novca skupljeno. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ena je te 2013. godine pokazala neviđenu empatiju kada je javno poručila da se sav novac koji bude prikupljen za njezino liječenje preusmjeri za liječenje malene Nore Šitum, za koju je u isto vrijeme putem udruge Hrabro dijete bila organizirana nacionalna humanitarna akcija.

Iako je novac trebao i Eni, ona je procijenila da je Nori još potrebniji. Eni i njezinim roditeljima nije poznato što se dogodilo s novcem koji je za nju uplaćen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Javili su nam se prije godinu dana i poručili da im pošaljemo zamolbu za financijsku pomoć, na što smo im odgovorili da samo uplate ono što je za nju prikupljeno. Nikada više nismo dobili nikakav odgovor", ispričala je Enina majka Biserka za Jutarnji.

No, Eni je sada opet potrebna financijska pomoć, pa je prije dva tjedna ponovno pisala udruzi Hrabro dijete. Ova hrabra djevojka trebala bi, naime, ići u Lovran na operaciju stopala, koje je ozlijedila još prije šest godina. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ena je godinama otežano hodala s bolovima u nozi, govoreći pritom u svome stilu: “Ne možeš ti mene boljeti koliko ja mogu izdržati”, misleći da je samo uganula gležanj, no prije nekoliko mjeseci otkrilo se kako joj je noga zapravo bila slomljena te je zbog neadekvatne skrbi krivo zarasla, što je prouzročilo bolove. Od brojnih hrvatskih bolnica koje su posjetili, samo u Lovranu su pristali operirati Enu.

"Obavili smo sve pretrage, ali ne možemo još otići jer nam treba novac za boravak tamo nakon operacije. Ena će, naime, nakon operacije morati ostati u blizini bolnice zbog previjanja i praćenja rezultata operacije. Za to moramo pronaći adekvatan smještaj, a mi više novca nemamo. Nedavno smo ostali i bez kuće" dodala je Biserka, koja usprkos svemu ne planira tužiti udrugu Hrabro dijete. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, najnoviji nalazi o Eninom tumoru na mozgu pokazuju kako se on znatno smanjio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo