HORVATINČIĆ OČEKIVAO POLA GODINE ODGODE ZATVORA, NO MORAT ĆE SE JAVITI RANIJE ILI ĆE GA SILOM DOVESTI U REMETINEC: / 'Ovo je nedopustivo!'

Image

'U njegovu smo slučaju njegovo zdravstveno stanje uvijek morali dvaput dokazivati; za Horvatinčića izgleda vrijede posebna pravila, a čovjek je teško bolestan i visoke je životne dobi',

2.4.2021.
23:30
VOYO logo

Tomislav Horvatinčić 2011. godina u pomorskoj nesreći usmrtio je dvoje talijanskih turista. Horvatinčić je tražio odgodu izvršenja zatvorske kazne zbog izazivanja pomorske nesreće te se, prema navodima posljednjeg rješenja za odgodu izvršenja kazne, na izdržavanje kazne mora javiti 1. srpnja ove godine u Remetinec, pod prijetnjom prisilnog sprovođenja, piše Jutarnji list.

Image
TOMISLAV HORVATINČIĆ OPET NEĆE U ZATVOR: /

Izgleda da će mu odgoditi kaznu i četvrti put

Image
TOMISLAV HORVATINČIĆ OPET NEĆE U ZATVOR: /

Izgleda da će mu odgoditi kaznu i četvrti put

'Za Horvatinčića izgleda vrijede posebna pravila'

Velimir Došen, odvjetnik Horvatinčića je na tu odluku najavio žalbu. "Nedopustivo je da se sudac izvršenja stavlja u ulogu liječnika, s obzirom na to da su sve medicinske institucije rekle da je za Horvatinčićev oporavak potrebno najmanje šest mjeseci. Moglo se očekivati da će sudac odobriti šest mjeseci", rekao je Došen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je da za Horvatinčića "izgleda vrijede posebna pravila, a čovjek je teško bolestan i visoke je životne dobi".

"U njegovu smo slučaju njegovo zdravstveno stanje uvijek morali dvaput dokazivati. Podnijeli smo i ustavnu tužbu te se moglo očekivati da će Ustavni sud donijeti privremenu mjeru, dok se ne razmotri ustavna tužba, no to se nije dogodilo. Očito je sve puno teže kad je u pitanju Horvatinčić", rekao je Došen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Horvatinčić je u rujnu 2019. godine, nakon trećeg ponovljenog suđenja pravomoćno osuđen na četiri godine i deset mjeseci zatvora. Upućivanje u Remetinec prvi put mu je bilo određeno za 30. ožujka 2020., a otad je odlazak u zatvor odgođen već četiri puta zbog zdravstvenog stanja. 2. ožujka ove godine posljednji je put zatražena odgoda, nakon što je nekoliko dana ranije operiran u Beču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo