PA TI TULUMARI / Ovakvim scenama više nećemo svjedočiti, naš grad odlučio stati u kraj razularenim turistima: Uvode se kazne, ali ne samo to

Penjanje i ples u fontani ili fotosesion u skulpturi, uriniranje i alkohol na mnogim splitskim ulicama uskoro će se kažnjavati s 300 eura. Za povraćanje ili buku kazna će biti 150 eura

21.5.2023.
16:41
VOYO logo

 Grad Split i turistička zajednica izdvojit će oko 150 tisuća eura za 10 zaštitara koji će noću s komunalnim redarima patrolirati gradom, u nadi kako će divljačkih prizora u Splitu biti manje.

Od gradske vlasti i ugostitelja do stanovnika, svi su suglasni kako se mora učiniti nešto jer prizori pijanih turista kako obavljaju nuždu, povraćaju i divljaju po staroj gradskoj jezgri postali su svakodnevica. I sinoć je skulptura na Marmontovoj bila na meti pijanog turista, koji je ispao s nje i ležao na podu nepomično.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
uvođenje reda /

Pogledajte što je sve od ove sezone zabranjeno raditi u Splitu, kazne su brutalne

Image
uvođenje reda /

Pogledajte što je sve od ove sezone zabranjeno raditi u Splitu, kazne su brutalne

No problem nisu propisi, nego provedba. "U ovom trenutku redari nisu spriječeni jer imamo važeću odluku o komunalnom redu. Prema tome oni bi već sada mogli pisati kazne što se tiče ekscesa koji se dešavaju protiv javnog reda i mira", kaže Lara Arapović Bonačić, predsjednica kotara Grad.

"Dakle uopće nije u pitanju pisanje novih pravilnika i zakona i teorija, nego uistinu preuzimanje stvari u ruke I pokušaj da se to svede na racionalnu mjeru sankcioniranjem s jedne strane ali s druge strane promotivnim akcijama koje smo mi izbacili iz vida", kaže Ana Peraica, stanovnica gradske jezgre u Splitu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Penjanje i ples u fontani ili fotosesion u skulpturi, uriniranje i alkohol na mnogim splitskim ulicama uskoro će se kažnjavati s 300 eura. Za povraćanje ili buku kazna će biti 150 eura. Odluka stupa na snagu idući tjedan, a iz grada vjeruju da ova sezona biti mirnija.. "Pa imamo sad više alata, i policija i Grad Split, da u srcu sezone ipak ta nekakva devijatna ponašanja koja dolaze sa određenom mlađom populacijom suzbijemo kaznama. Ali nisu kazne smisao  već kad se primijeti da su neka ponašanje nedozvoljena", govori Bojan Ivošević, zamjenik gradonačelnika Splita.

Sezona je počela, a patrole i nove kazne gotovo su spremne. Tek će se vidjeti kako će sve funkcionirati u praksi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa



Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo