HOĆE LI POGODITI U SRIDU? / Vremena je sve manje, a Plenković i dalje slaže Vladu; evo čija se imena spominju

Image
Foto: Pixsell, Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Ničije ime još nije službeno potvrđeno, no o nekima se ipak govori malo glasnije...

17.10.2016.
9:22
Pixsell, Hrvoje Jelavić/PIXSELL
VOYO logo

Mandatar Andrej Plenković, danas nastavlja razgovore s ciljem sastavljanja nove Vlade. Iako je odlučio ne otkrivati ime nijednog ministra, dok ih ne bude imao sve, nagađanja o popunjavanju ministarskih mjesta sve su glasnija. Što ni ne čudi budući da Plenković već ovaj tjedan očekuje izglasavanje povjerenja vladi, a da se na sastancima sa šefom HDZ-a po cijele dane izmjenjuju sugovornici.

Do sad su se istaknula imena Davora Ive Stiera, kojem bi trebao biti povjereno Ministarstvo vanjskih poslova te Damir Krstičević koji ni trebao zasjesti na čelo resora obrane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PLENKOVIĆ OTKRIO DETALJE O KANDIDATIMA ZA VLADU: /

'Imamo više potencijalnih i stvarnih ministrica'

Image
PLENKOVIĆ OTKRIO DETALJE O KANDIDATIMA ZA VLADU: /

'Imamo više potencijalnih i stvarnih ministrica'

Od aktualnih ministara tehničke Vlade najviše šansi za ostanak imaju Zdravko Marić, Oleg Butković i Tomislav Tolušić, Ante Šprlje, Slaven Dobrović i Vlaho Orepić, a na čelu Ministarstva branitelja, koje će se u novoj vladi zvati Ministarstvo Hrvatskih branitelja, također bi mogao ostati aktualni ministar Tomo Medved , iako se u kontekstu ovog resora spominjao i Zvonko Milas.

Ministar zdravstva vrlo vjerojatno neće ostati Dario Nakić već se na toj poziciji razgovara od HDZ-ovom liječničkom kadru - Milan Kujundžić i povratnik Drago Prgomet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isto tako ni Zlatko Hasanbegović vjerojatno neće ostati u Ministarstvu kulture već bi ga mogli naslijediti Andro Opara Krstulović, Jasen Mesić ili Nina Obuljen, o kojoj je posljednjih dana bilo najviše govora.

Most gubi Ministarstvo gospodarstva

Ministarstvo turizma mogao bi nastaviti voditi Anton Kliman, ali na razgovorima u HDZ-u viđena je i šefica zagrebačke Turističke zajednice, Martina Beinenfeld pa se nagađa da bi i ona mogla konkurirati za tu poziciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivan Kovačić mogao bi preuzeti Ministarstvo uprave od Dubravke Jurline Alibegović, a Ministarstvo gospodarstva odlazi iz ruku Mosta u ruke HDZ-a te bi se na toj poziciji mogao naći Tomislav Ćorić ili Goran Marić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo