Splitski problemi s vodom / Hoće li netko odgovarati što 400 tisuća ljudi danima nije imalo vodu? 'Nemamo saznanja o prekršajnom postupku'

Image
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL

Splićani su tijekom prošle godine tri puta imali ograničenu isporuku pitke vode dulje od 24 sata. Potrošačima se tada preporučalo prokuhavanje vode, a uzrok problema bilo je zamućenje vode nakon kiša

17.1.2018.
11:02
Ivana Ivanović/PIXSELL
VOYO logo

Protiv splitskog "Vodovoda i kanalizacije", tvrdi Ministarstvo zdravstva, pokrenut je prekršajni postupak zbog kršenja zakonske odredbe prema kojoj su dužni, u slučaju da ograničenje isporuke vode traje više od 24 sata, osigurati potrošačima opskrbu vodom na drugi način, donosi Slobodna Dalmacija.

Predviđena kazna za taj prekršaj je od 50 do 100 tisuća kuna za pravnu osobu koja obavlja djelatnost javne vodoopskrbe te od pet do 20 tisuća kuna za odgovornu osobu u toj pravnoj osobi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Splićani su tijekom prošle godine tri puta imali ograničenu isporuku pitke vode dulje od 24 sata. Korisnicima se tada preporučalo prokuhavanje vode. Uzrok problema bilo je zamućenje vode nakon kiša.

Sanitarna inspekcija izvršila je inspekcijski nadzor u trgovačkom društvu Vodovod i kanalizacija Split. Utvrđeno je da predmetna pravna osoba u slučaju zamućenja vode na području Splita nije osigurala potrošačima opskrbu vodom na drugi način, što je morala prema zakonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz VIK-a uvjeravaju da će ubuduće u takvim situacijama "svim raspoloživim sredstvima" osigurati alternativnu vodoopskrbu. Božidar Čapalija iz splitskog poduzeća rekao je za Slobodnu Dalmaciju da nema saznanja o pokrenutom prekršajnom postupku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo