kaže da Volontira u općini / HNS-ov načelnik godinama prima nezakonitu naknadu: 'Stvarno? Nisam znao al' fućka mi se za taj novac'

Image
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL

Kao načelnik općine prima „volontersku naknadu“ nešto veću od 4000 kuna mjesečno, dok menadžersku plaću prima kao direktor koprivničke Veterinarske stanice

15.5.2018.
12:30
Marijan Susenj/PIXSELL
VOYO logo

Načelnik Općine Rasinja kod Koprivnice, HNS-ov Danimir Kolman, već je godinama na čelu Upravnog vijeća županijskog Zavoda za javno zdravstvo i za to prima naknadu, iako to, prema zakonu o sprečavanju sukoba interesa, ne bi smio, piše podravski.hr.

Naime, Zakon o sprječavanju sukoba interesa propisuje kako svi dužnosnici samo iznimno mogu biti u upravnim vijećima ustanova koje su proglašene da su od posebnog državnog ili interesa lokalne jedinice, i to u najviše dva upravna vijeća. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo je da je županijska vlast još 2014. godine proglasila da su sve ustanove, osim Turističke zajednice, od javnog interesa, sve do najmanje seoske škole. A za članstvo u upravnim vijećima i odborima, prema istom zakonu, dužnosnik nema pravo na naknadu.

Kao načelnik općine prima „volontersku naknadu“ nešto veću od 4000 kuna mjesečno, dok menadžersku plaću prima kao direktor koprivničke Veterinarske stanice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sam Kolman za podravski.hr potvrdio je da kao šef upravnog vijeća Zavoda prima naknadu od 900 kuna mjesečno. To znači da je do sada u džep pospremio oko 70.000 kuna koje, prema zakonu, nije smio.

"Stvarno? Nisam o tome imao pojma. Ja sam volonter kao načelnik općine. To da primam naknadu i nije moja ideja, nego odluka Županijske skupštine. Stvarno ne znam. Blago rečeno, fućka mi se za 900 kuna. Ako je doista tako, odričem se toga", rekao je Kolman iznenađen pitanjem o dvostrukoj plaći. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo