HND SE OGRAĐUJE OD NOVINARKE KOJA JE FEKALIJAMA 'NAPALA' ZGRADU VLADE: / 'Njezin potez je nedoličan i potpuno pogrešan'

Image
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Prolijevanje fekalija u njihovo ime HND smatra nedoličnim

23.8.2018.
10:51
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) ograđuje se od poteza IveAnzulović, koja je 8. kolovoza izlila kantu fekalija pred zgradu Državnog odvjetništva Republike Hrvatske, a zatim istu radnju ponovila 21. kolovoza pred zgradom Vlade, priopćio je u četvrtak HND.

"U priopćenju koje je poslala javnosti tim povodom, Anzulović se pozvala na imena preminulih velikana naše struke, JasneBabić, PredragaLucića i SinišeGlavaševića, koji su bili novinari koji su se u svom profesionalnom djelovanju služili isključivo snagom pera, argumentima i novinarstvom".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Akcija po vlastitom nahođenju

Prolijevanje fekalija u njihovo ime HND smatra nedoličnim i želi jasno poručiti da, iako je Anzulović članica Društva, tu je akciju učinila isključivo po vlastitom nahođenju i u vlastitoj režiji, a HND kao profesionalna udruga s tim nema nikakve veze.

Izlijevanje fekalija na institucije ili osobe nije novinarstvo, te je potpuno pogrešno na bilo koji način takvu akciju dovoditi u vezu s novinarskom profesijom. Novinar je osoba koja poštuje profesionalnu etiku i pravila struke, ističe se u priopćenju koje potpisuje predsjednik HND-a HrvojeZovko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo