HLADNOĆA SE NASTAVLJA: / Za vikend minusi, ali ne baš ekstremni, a evo što nam donosi sljedeći tjedan

Image
Foto: Pixsell

Još u subotu će biti samo hladno, no idući tjedan nas osim niskih temperatura očekuje i kiša

4.1.2019.
22:44
Pixsell
VOYO logo

"U subotu će u Slavoniji, Baranji i Srijemu ostati dovoljno hladno i padat će samo snijeg. I to osobito u drugom dijelu dana uz stvaranje snježnog pokrivača. Uglavnom slab jugozapadnjak, prema kraju dana u okretanju na umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak, a najviša temperatura oko 0 °C.", prognozira HRT-ov metereolog Tomislav Kozarić.

Image
Foto: DHMZ

Na kontinentu slab snijeg

U središnjoj Hrvatskoj povremeno slab snijeg, poslijepodne uz porast temperaure i susnježica, moguće i kiša, a prevladavat će oblačno. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i zapadni, navečer i sjeverozapadni. Najniža temperatura od -5 do -2 °C, a poslijepodne i do 4 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U gorju i na sjevernom Jadranu umjereno do pretežno oblačno, uglavnom poslijepodne u gorju ponegdje slab snijeg, ponajprije u Lici, a na moru podno Velebita moguće malo kiše. Vjetar na sjevernom Jadranu slab do umjeren sjeverozapadni, a najviša temperatura oko 7 °C. U gorju najniža jutarnja temperatura oko -6 °C.

Jadran pod oblacima

Na srednjem Jadranu naoblačenje, uglavnom prema kraju dana mjestimice s kišom, u unutrašnjosti Dalmacije i slabim snijegom. Puhat će slab do umjeren, na otvorenom moru do jak sjevernjak i sjeverozapadnjak uz umjereno valovito more. Najviša temperatura od 3 °C u Zagori do 8 °C na obali i otocima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I na jugu Hrvatske vjetar će oslabjeti, pa se ujutro ponegdje očekuju "minusi", osobito u dolini Neretve i Konavlima, a najviša temperatura do 8 °C. U početku će biti dosta sunca, a zatim će se naoblačiti, no uglavnom bez oborina. Puhat će slaba do umjerena bura i sjeverac, a poslijepodne i sjeverozapadnjak, javlja HRT.

Nastavak hladnoće uz sve više padalina

Image
Foto: DHMZ

"Na Jadranu će i u iduća dva dana biti promjenljive naoblake, u nedjelju i mjestimice malo kiše. Od utorka poslijepodne oblačnije i češće kiša, a u srijedu i obilnija. Ponovno će zapuhati jaka bura, a slabjeti će u utorak, te u srijedu okrenuti na jugo i jugozapadnjak. U nedjelju prolazno toplije, a zatim do utorka opet niža temperatura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: DHMZ

Na kopnu u nedjelju povremeno snijeg, susnježica, pa i kiša koja se može smrzavati na tlu. U ponedjeljak opet hladnije uz ponegdje malo snijega, a zatim manje hladno i s povremenim oborinama, osobito u srijedu. Snijeg se pritom očekuje ponajprije u Lici i Slavoniji. Pripazite zbog moguće poledice. Sjeverni i sjeverozapadni vjetar će oslabjeti i u utorak okrenuti na južni i jugozapadni.", prognozirao je za HRT Tomislav Kozarić.

Image
Image
Image
Image
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo