NEODGOVORNO PONAŠANJE / Herculanein prekršaj skupo će nas koštati, pogledajte kako se pokušavaju izvući!

Image
Foto: iPress

U gradskom poduzeću Pula Herculanea najprije izbjegavaju postupiti prema propisima, građanima ne odgovaraju na primjedbe, a potom još sve to zajedno nastoje prikriti.

27.7.2016.
12:49
iPress
VOYO logo

Takvo neodgovorno i infantilno ponašanje u konačnici košta građane, koji kaznu za loše poteze plaćaju i preko proračuna i preko računa za usluge.

U posljednjem slučaju, koji nam je, uz priloženu dokumentaciju, predočio predstavnik stanara zgrade u Brunjakovoj ulici na Velom Vrhu Mladen Viljevac, Herculanea bi mogla platiti prekršajnu kaznu od najmanje 115 tisuća kuna, ne računajući troškove suda i kamate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Brunjakovoj ulici, naime, iz Herculanee unatoč opetovanim zahtjevima, nisu htjeli postaviti posudu za otpad, na kakvu u višestambenim zgradama imaju pravo, niti je otpad, koji se zbog tog propusta gomilao, redovno odvožen. Kao predstavnik stanara, Viljevac je sukladno Zakonu o zaštiti potrošača u travnju uputio pisani prigovor i najavio da, ukoliko se zahtjev ne ispoštuje u razumnom roku, podnošenje prijava ministarstvima zaštite okoliša i gospodarstva.

U Herculanei ne samo da nisu postupili prema prigovoru, nego se na njega nisu ni očitovali. Postupila je, međutim, Tržišna inspekcija te utvrdila da je ovo poduzeće kao pružatelj javnih usluga prekršilo zakon jer nije u roku od 15 dana odgovorilo na zaprimljeni prigovor potrošača, odnosno nije predočilo dokaz o upućenom odgovoru. Herculanei je izdan prekršajni nalog, a zapriječena kazna u ovakvim slučajevima iznosi 100.000 kn za pravnu osobu i 15.000 kn za odgovornu osobu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više pročitajte na portalu iPress.hr

p>

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo