Hebrang bi večerom častio protukandidata koji najmanje jede

Brendiranje Hrvatske pomoću Titovog imena, pohađanje Thompsonovih koncerata i druženje na Facebook-u, bile su teme sučeljavanja predsjedničkih kandidata.

3.12.2009.
19:51
VOYO logo

Sučeljavanje predsjedničkih kandidata održano na Weekend Sessionu nije ni ovaj put donijelo previše novotarija što se tiče izlaganja programa i ciljeva predsjedničkih kandidata.

Pod moderatorskom palicom Mislava Bage četvero je kandidata, a to su Vesna Pusić, Vesna Škare Ožbolt, Ivo Josipović i Andrija Hebrang, sat vremena odgovarali na niz pitanja, od trivijalnih do ozbiljnih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Publika u zagrebačkom Hypo Centru najbolje je reagirala na odgovore Andrije Hebranga i Ive Josipovića, koji su sučeljavanje shvatili i kao kakav kviz: odgovori su bili kratki, a ponekad i začudni.

Tako je Andrija Hebrang rekao kako odgovornost za korupciju leži na političarima koji ne prave reda u resorima prije nego im afere isplivaju u javnost, a rekao je i kako bi, ako bi to bilo u interesu RH, koristio Titovo ime kako bi brendirao Hrvatsku. Na pitanje bi li koristio predsjedničke ovlasti da pomogne obiteljima Tita i Pavelića vratiti njihove kosti u Hrvatsku, rekao je da bi pustio "mrtve da počivaju u miru".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hebrang je još zabavio publiku odgovorom da na Facebooku ima 700 prijatelja, ali da ga već dugo nije koristio zbog predsjedničke kampanje, te da bi od svih protukandidata na večeru pozvao onog koji najmanje jede.

Svi su kandidati rekli da se ne bi pojavili na Thompsonovom koncertu jer je ikonografija na njegovim koncertima i govor mržnje u njegovim pojedinim pjesmama neprihvatljiv.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje o predsjedničkoj ovlasti davanja pomilovanja, gotovo svi su rekli da pomilovanja ne bi davali recidivistima, ratnim zločincima i osuđenima za teška ubojstva i silovanja. Vesna Škare Ožbolt ne bi pomilovala dilere ni pedofile, a Vesna Pusić je istakla kako bi zatražila da se kazne za silovanje izjednače s onima za ubojstvo.

Tek malo veća rasprava razvila se oko pitanja kriznog poreza, odnosno ponovnog pokretanja ocjene ustavnosti zakona o kriznom porezu. Hebrang i Škare-Ožbolt rekli su kako bi bilo bespredmetno opet pokretati isti postupak, Ivo Josipović smatra da zakon jest neustavan, a jedino bi Vesna Pusić taj zakon ponovno predala Ustavnom sudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo