REAGIRAO VRH STRANKE / HDZ se ograđuje od člana kojeg je kći optužila za obiteljsko nasilje: 'Poslan mu je jasan signal'

Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a: 'Priča ima dodatnu težinu činjenicom da je nasilje prijavila Krizmanićeva kći'

19.3.2019.
15:12
VOYO logo

Član Gradskog i Županijskog odbora HDZ-a iz Požege te potpredsjednik Gradskog vijeća Požege Igor Krizmanić najavio je da se povlači sa svih svojih dužnosti nakon što ga je kći u Facebook grupi #spasime optužila za obiteljsko nasilje. 

"Priča koja se pojavila u javnosti o navodnim događajima iz moga privatnog života, nije istinita i to ću dokazati pravnim putem. Iskreno podržavam svaku borbu protiv obiteljskog nasilja. Ne želim da moji privatni problemi štete ugledu HDZ-a, stranke koju volim i za koju sam se borio u svom dosadašnjem radu te do okončanja pravnog postupka zamrzavam svoje članstvo i povlačim se sa svih stranačkih dužnosti pa tako i potpredsjednika Gradskog vijeća Grada Požege", stoji u priopćenju koje je danas medijima poslao Igor Krizmanić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dojma sam da će svaka moja izjava samo dodatno produbljivati potpuno neopravdanu medijsku histeriju"

U izjavi za RTL kazao je da više ne želi javno istupati na tu temu koja, po njemu, "poprima nevjerojatan rasplet".  "Dojma sam da će svaka moja izjava samo dodatno produbljivati potpuno neopravdanu medijsku histeriju. Na ovaj neopravdani pritisak reagirat ću pokretanjem postupka pred nadležnim sudom radi inzistiranja na ozbiljnoj odgovornosti za pronošenje ovakve neistine", rekao je za RTL Igor Krizmanić

VEZANE VIJESTI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer Andrej Pleković osvrnuo se danas na slučaj iz Požege te je kazao da je za optužbe protiv Krizmanića čuo iz medija. "Ne znam kako se to događa, ali stalno je nešto vezano za Požegu. Koliko vidim, riječ je o događajima od prije barem 15-ak godina", kazao je Plenković i poručio da  otkada su na vlasti šalju poruku da nemaju nikakve "tolerancije na nasilje". Politički tajnik HDZ-a i ministar uprave Lovro Kuščević izjavio je da HDZ ima nultu stopu tolerancije na nasilje i istaknuo da je Krizmanić  zamrznuo članstvo u HDZ-u i dao ostavku na sve političke i stranačke dužnosti, te će na sudu dokazivati svoju nevinost. 

"HDZ neće tolerirati obiteljsko nasilje"

Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Požeško-slavonske županije i predsjednik Gradskog vijeća Željko Glavić izjavio je za Hinu kako o Krizmanićevom privatnom životu u HDZ-u nisu imali do sada nikakvih saznanja te kako cijela priča ima dodatnu težinu činjenicom da je nasilje prijavila njegova kći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gospodin Krizmanić nalazi se na istaknutim dužnostima u stranci pa smatramo da bi svoj privatni život trebao rješavati u nadležnim institucijama. HDZ neće tolerirati niti obiteljsko nasilje niti bilo kakvo devijantno ponašanje te mu je u tom smislu poslan jasan 'signal' na koji je on danas prijepodne odgovorio priopćenjem u kojem odstupa sa svih stranačkih dužnosti i izlazi iz Gradskog vijeća Požege", rekao je Glavić.

Najavio je i kako će, možda već sutra, to raspraviti na Županijskom odboru i donijeti odluke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igor Krizmanić je visokopozicionirani HDZ-ovac u Požeško-slavonskoj županiji te je uz mjesto potpredsjednika Gradskog vijeća Požege bio i u Županijskom odboru HDZ-a Požeško-slavonske županije te u Gradskom odboru HDZ-a Požega. Uz to je i predsjednik Kickboxing kluba Bushido

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo