Sindikate stavili 'na čekanje', sastaju se s HUP-om

Iako su naglašavajući kako su zabrinuti za socijalni dijalog u teškoj gospodarskoj situaciji najavljivali sastanak sa sindikatima, HDZ-ovci su odlučili pričekati arbitražu.

18.7.2012.
7:14
VOYO logo

Nakon što je HDZ kritizirao Vladu zbog lošeg socijalnog dijaloga u vrijeme krize u zemlji, prvi čovjek te stranke planirao je i sam ovog tjedna sjesti za stol sa sindikatima. Međutim, do tog sastanka zasad ipak neće doći. Razlog se nalazi u tome što su pregovori sa sindikatima javnih službi propali.

"Do razgovora sa sindikatima nam je jako, jako stalo, no razgovarat ćemo tek nakon što se dovrši postupak arbitraže", kazala je za Večernji list glasnogovornica stranke Silvana Oruč Ivoš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dijele stav poslodavaca

No, dok čekaju na arbitražu, HDZ-ovci će za stol sjesti s predstavnicima Hrvatske udruge poslodavaca. Naime, stranka dijeli nezadovoljstvo poslodavaca mnoštvom novih nameta, kao i drastičnim poskupljenjem cijene plina, što sve zajedno uništava malo i srednje poduzetništvo u državi, a koje bi, tvrde u HUP-u, moglo izvući zemlju iz krize i donijeti novo zapošljavanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo