'HDZ / neće propasti jer nisu baš svi umočeni'

'HDZ neće propasti, nisu propale ni druge stranke u svijetu suočene s velikim korupcijskim aferama, osim talijanskih socijalista i demokršćana.

19.9.2011.
9:36
VOYO logo

HDZ je ovih dana suočen s velikom krizom – popularnost im je pala na 18 posto, iz dana u dan otkrivaju se nove afere, a kriza podsjeća na onu s prijelaza tisućljeća, kad su nakon smrti Franje Tuđmana, pod teretom bezbrojnih afera i frakcijskih sukoba, jedini put izgubili izbore.

Jedan od savjetnika premijerke Jadranke Kosor ističe da je ova situacija jednako ozbiljna kao tadašnja, ali HDZ je sada u boljoj situaciji zato što ima lidera neokrnjenog korupcijskim aferama. HDZ će se oporaviti, samo je pitanje koju će cijenu platiti na izborima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da će HDZ preživjeti sve potrese i afere, uvjeren je i drugi premijerkin savjetnik Borislav Škegro, no u isto vrijeme jedan od bivših HDZ-ovih ministara komentirao je da će ''HDZ na sljedećim izborima tresnuti tako da to dosad nismo mogli niti zamisliti''.

Na pitanje koliko je sadašnja situacija usporediva s onom s kraja devedesetih, Andrija Hebrang je za Jutarnji list poručio da nema mjesta usporedbama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ovo je sasvim nova priča. Nitko od ljudi u vrhu stranke, od predsjednice nadalje, nije se okoristio niti bio upleten u bilo kakve nezakonite radnje'', rekao je Hebrang.

specijal-201011220227004-Više o temi HDZ

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201109180337006 arti-201109180030006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo