HDZ: / Krađa?! Pa, Sanader nije ni vodio zapisnike!

HDZ je demantirao medijske napise po kojima su iz njihove stranačke arhive nestali zapisnici sa sjednica Predsjedništva stranke iz vremena Ive Sanadera.

9.11.2011.
17:40
VOYO logo

Prema pisanju Jutarnjeg lista predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor prošli je tjedan HDZ-ovcima obznanila da je nestao dio zapisnika sa sjednica Predsjedništva, a za krađu je optužila 'Sanaderove krtice', čija imena nije iznijela.

"HDZ s indignacijom odbija laži i neistine iznesene u članku u kojem se navodi kako je iz stranačkog arhiva nestala određena dokumentacija te kako je riječ o zapisnicima sa sjednica Predsjedništva stranke iz vremena Ive Sanadera", stoji u demantiju HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodi se i da nije istina da je Kosor o toj temi prošli tjedan govorila pred članovima Predsjedništva.

U Sanaderovo vrijeme nisu se vodili zapisnici

"I jedan i drugi navod čiste su izmišljotine. U vrijeme kada je predsjednik stranke bio Ivo Sanader na sjednicama Predsjedništva HDZ-a nisu se vodili zapisnici, stoga ih niti nije bilo moguće otuđiti ili uništiti. Riječ je o podmetanju i namjernom izmišljanju scenarija koji se nije dogodio. Događaj koji postoji samo u nečijoj konstrukciji naravno nije mogao biti predmetom sjednice Predsjedništva HDZ-a, niti je predsjednica stranke o takvom nečem ikada govorila", poručili su iz HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrde da se zapisnici sa sjednica Predsjedništva vode tek od kada je na čelo stranke došla Kosor, te da je iz te dokumentacije vidljivo da ona nikada nije govorila o nestanku zapisnika.

Navode i da je čista izmišljotina citat predsjednice stranke koja je u nečijoj bujnoj mašti "za sramotni čin krađe stranačke imovine optužila Sanaderove krtice, pa je istu skupinu, koju nije imenovala, optužila da su zapisnike i uništili".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi ti navodi nemaju utemeljenje niti u zdravoj pameti niti u činjenicama i stvarnim događajima", stoji na kraju HDZ-ovog demantija.

specijal-201012070191004-Crni fond HDZ-a specijal-201012070191004-HDZ

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo