ZAKLJUČAK PREDSJEDNIŠTVA / HDZ donio odluku: pitanje spomen-ploče u Jasenovcu bit će rješeno do idućeg četvrtka

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Sam vrh HDZ-a se slaže da ploči s pozdravom koji se veže za ustaški režim nije mjesto u Jasenovcu

5.9.2017.
9:29
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Jučer se prvi puta nakon više od dva mjeseca sastalo Predsjedništvo HDZ-a koje je, između ostalog, raspravljalo i o HOS-ovoj ploči u Jasenovcu zbog koje su se u proteklih nekoliko dana poljuljali odnosi unutar HDZ-a i njihovi partnera u Vladi. Kako tvrde izvori iz HDZ-a, na Predsjedništvu je rečeno da će pitanje spomen-ploče biti riješeno do idućeg četvrtka prije prve sjednice Sabora 15. rujna. 

Kako doznaje Večernji list, iako su pojedini članovi Predsjedništva raspravljali da nije njasretnije što HDZ pod pritiskom Milorada Pupovca iz SDSS-a traži hitno rješenje za spomen-ploču s pozdravom “za dom spremni” u grbu te udruge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sam vrh HDZ-a se slaže da ploči s pozdravom koji se veže za ustaški režim nije mjesto u Jasenovcu, a i sam premijer je potvrdio nakon Predsjedništva da Vlada ima podršku HDZ-a da se u idućim danima pronađe rješenje koje bi bilo prihvatljivo i udrugama  koje su postavile ploču i onima koji žele da ZDS ne bude u Jasenovcu.

Plenković se na predsjedništvu osvrnuo i na intervju ministra Dražena Bošnjakovića u Večernjem listu kada je iznio ranije stavove premijera da će se ploča rješavati tek nakon donošenja novog zakona, te je rekao kako Bošnjaković nije imao sve informacije o ploči kad je davao intervju jer na sastanku nije bilo govora o njoj, piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo