U drugom krugu / HDZ BiH očekuje pobjedu Grabar-Kitarović: 'Za Hrvate u BiH od iznimne je važnosti da ona pobijedi'

Image
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

U priopćenju iz HDZ-a BiH dodaju kako je cilj ove stranke ostvariti jednakopravnost hrvatskog naroda

23.12.2019.
15:57
Josip Regovic/PIXSELL
VOYO logo

HDZ BiH zahvalio je u ponedjeljak biračima koji su u toj zemlji poduprli kandidatkinju sestrinskog HDZ-a Kolindu Grabar-Kitarović navodeći kako je za bosanskohercegovačke Hrvate od iznimne važnosti da ta kandidatkinja pobijedi u drugome krugu kako bi nastavila potporu jednakopravnosti toga naroda u BiH i nastavku puta te države prema Europskoj uniji.

"Zajedništvo koje smo iskazali prilikom prvog kruga predsjedničkih izbora, uz konkretne poruke za Hrvate u Bosni i Hercegovini, dodatno nas ohrabruju i pozivaju na još tješnju suradnju i potporu sestrinskoj stranci HDZ-u Republike Hrvatske i kandidatkinji Kolindi Grabar-Kitarović", navodi se u priopćenju HDZ-a BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pri tome su pozvali da i u drugome krugu hrvatski državljani podrže Grabar-Kitarović budući da se ona snažno "zauzima za poštovanje prava hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, kao i legitmno predstavljanje na svim razinama vlasti''.

"Za Hrvate u Bosni i Hercegovini prevažne su poruke koje dolaze s Pantovčaka", ističe se.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI

U priopćenju iz HDZ-a BiH dodaju kako je cilj ove stranke ostvariti jednakopravnost hrvatskog naroda, osigurati da u BiH svi konstitutivni narodi i njeni građani bolje žive te da ova zemlja krene putem gospodarskog rasta i razvoja i Europske unije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zajedništvo smo pokazali u prvom krugu predsjedničkih izbora 22. prosinca 2019., zato, u drugom krugu 5. siječnja 2020. moramo biti još uvjerljiviji te svojom izlaznošću iskazati povjerenje za još jedan petogodišnji mandat Kolindi Grabar-Kitarović, predsjedničkoj kandidatkinji HDZ-a Republike Hrvatske", navode u priopćenju iz HDZ-a BiH.

Na nedjeljnim predsjedničkim izborima u BiH glasovalo je 24.646 hrvatskih državljana, od kojih je Grabar-Kitarović svoj glas dalo 16.417 ili 66,61 posto birača. Za kandidata SDP-a Zorana Milanovića u toj je zemlji glasao 1131 birač ili pak 4,58 posto birača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo