KAD ČUDACI SVIRAJU NOVI VAL / Haustor u izvedbi spaljenog kabareta

Image

Baziravši repertoar na diskografiji svog bivšeg benda, Darko Rundek još jednom je oduševio zagrebačku publiku.

29.3.2009.
18:06
VOYO logo

Haustor i Darko Rundek odavno su postali dijelom kulturne povijesti ovog grada zbog čega mu Zagreb odaje počast i kad nije baš u formi, kako studijskoj tako i koncertnoj. Za "gledanje kroz prste" u subotu nije bilo potrebe pošto su Rundek i njegov vjerojatno najčudniji orkestar na svijetu u prepunoj Tvornici održali stvarno dobar koncert.

Samostalna karijera najartističkijeg novovalca ne može se mjeriti s mitskom ostavštinom Haustora čega očito i sam postaje svjestan. Naime, koncertom su dominirali bezvremenski Haustorovi ubodi poput "Sejmena", "Ene", "Šala od svile" i "Šejn", pročitani nekom čudnom mješavinom world musica, kabareta i free jazza, dok je iz  vlastitog kataloga izvukao tek najveće hitove "Apokalipso", "Makedo", "Ruke" i "Ay Carmela".   

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dio nastupa "pojele" su hermetične, eksperimentalnije skladbe koje su nedvojbeno najslabiji dio opusa Cargo orkestra, no njih je bilo premalo da bi uspjele ugroziti visoku ocjenu još jednog druženja s Darkom Rundekom. Pogotovo jer se činilo da će posjetitelji ionako s oduševljenjem popratiti svaki ton koji izađe iz njegove gitare ili grla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo