GRADONAČELNIK NIJE ZABRINUT / Hasanbegović traži ispriku, HDZ ga kritizira: Ima li Bandić većinu u Skupštini?

Bandića situacija u zagrebačkoj Skupštini ne brine

6.11.2018.
18:40
VOYO logo

Od samo jednog s koliko je krenuo, Milan Bandić okupio je već 11-ero zastupnika i sve je veći njegov utjecaj na Vladu. No u nju, kako tvrdi, ne ulazi. 

Istodobno, upitna mu postaje većina u Gradskoj skupštini. Nakon što je zbog manjka kvoruma sjednica prekinuta, nastavak je zakazan za ponedjeljak.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milana Bandića situacija u zagrebačkoj Skupštini ne brine: "Ako ne bude većine u ponedjeljak bit će u srijedu ili četvrtak, a ako ne bude bit će nove većine", kazao je Bandić. 

Nezavisni za Hrvatsku traže ispriku jer je gradonačelnik ugostio kontroverznog srpskog političara Markovića Palmu. Hoće li biti i dalje dio gradske većine? "Ako se ispriča? Vidjet ćemo... Svi zastupnicima i većine i oporbe  imaju kvorum, neka se preslože i nastave s radom", kazao je Hasanbegović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kritike i iz HDZ-a

"Ja se ne bavim se Zlatkom Hasanbegovićem. Želim mu puno uspjeha. On je divan jedan čovjek i velika perspektiva hrvatske politike. Nešto malo veća od Darinka Kosora", rekao je Bandić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No Bandiću kritike stižu i od puno jačeg partnera - HDZ-a. "Očito je da je gradonačelnik Bandić trebao o tome više voditi računa i bolje se informirati o tome što je navedeni gospodin radio 90-ih godina i kasnije", rekao je glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković

Surađivat će i s crnim vragom da građanima bude bolje, kaže Bandić dok gradska oporba traži izbore i poručuje da grad nije Bandićeva i Hasanbegovićeva igraonica. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne čekam ja Hasanbegovićev bijeli dim da shvatim ima li većine ili ne. U ovom trenu ne postoji većina kako i zato kažem pokažite to u ponedjeljak ili idemo dati građanima da odluče", kazao je predsjednik SDP-a Grada Zagreba Gordan Maras.

 "Ja nisam žicar"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HDZ odbacuje tvrdnje da Bandić ulazi u Vladu pod uvjetom da iz grada izbaci Nezavisne za Hrvatsku. "Tu tezu odbacujem, i nije točna", rekao je Jandroković. "Ja nisam fektaroš, ja nisam žicar", kaže Bandić.

VEZANI ČLANCI 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HNS-ovci o potencijalnoj rekonstrukciji Vlade u kojoj bi bili  Bandićevi kadrovi, s premijerom nisu razgovarali. "Kad će doći do toga onda ćemo razgovarati o tome", rekao je potpredsjednik HNS-a Predrag Štromar.

A za to očito još nije vrijeme, unatoč Bandićevu bujajućem saborskom klubu u kojem je prikupio 11-ero zastupnika. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo