HASANBEGOVIĆ NE POMIŠLJA NA OSTAVKU: / "To je bura u čaši vode"

Image
Foto: Pixsell, Boris Šcitar

Današnja odluka ministra kulture Zlatka Hasanbegovića da raspusti Povjerenstvo za neprofitne medije kojemu je mandat trebao isteći u listopadu 2016. izazvala je u javnosti burne rekacije.

29.1.2016.
20:29
Pixsell, Boris Šcitar
VOYO logo

Nakon otvorenog pisma inicijative U ime obitelji u kojem je od ministra kulture Zlatka Hasanbegovića zatraženo da osigura neovisna povjerenstva, koja nisu interesno povezana, ministar je raspustio Povjerenstvo za neprofitne medije.

Image
BRZI POTEZ: /

Hasanbegović bez obrazloženja raspustio Povjerenstvo za neprofitne medije

Image
BRZI POTEZ: /

Hasanbegović bez obrazloženja raspustio Povjerenstvo za neprofitne medije

Zbog, kako su rekli, nasrtaja na demokratske institucije, slobodu izražavanja i ljudska prava, predstavnici HND-a, Hrvatskog PEN centra i Platforme 112 od potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka zatražili hitnu smjenu ministra kulture.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je čovjek koji nema apsolutno nikakve kompetencije da bude ministar kulture. Radi se o čovjeku koji je izjavio da Odjel za medije u Ministarstvu kulture opterećuje rad Ministarstva, smetaju mu intelektualne rasprave na Trećem programu Hrvatskog radija i najavljuje preraspodjelu sredstava za neprofitne medije iako postoje ugovori koji se trebaju poštovati", izjavio je predsjednik HND-a Saša Leković.

Ministarstvo kulture u svom je priopćenju stalo uz odluku Hasanbegovića, koji je kažu, radio u skladu sa svojim ovlastima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hasanbegović tvrdi da odluka o raspuštanju Povjerenstva nema nikakve veze s pismom udruge U ime obitelji.

"To je obično savjetodavno povjerenstvo koje je završilo svoju zadaću - podijelili su novac za 2015. godinu. Sada je nova proračunska godina i slijedi potpuno novi pristup prema medijima i posebice koncepciji potpore tzv. neprofitnim medijima, izjavio je za HRT Hasanbegović u petak navečer u HAZU-u uoči početka manifestacije Noć muzeja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sva nepotrebna povjerenstva bit će ukinuta

''To je bura u čaši vode", kazao je Hasanbegović za N1 Televiziju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svojoj odluci ministar ne vidi ništa sporno.

''To je uobičajena tekuća odluka. Sva povjerenstva koja su završila s radom za 2015. godinu i za kojima nema pootrebe u 2016. godini će biti ukinuta. To je jedna administrativna odluka jer to tijelo nije utemeljno na zakonu nego je to ad hoc tehnička skupina za potporu'', zaključo je Hasanbegović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo