OTVORENA PODRŠKA BRUNI ESIH / Hasanbegović: 'Nakon izbora analitički ćemo uspoređivati rezultat Brune Esih među ostalim i s rezultatom HDZ-ova kandidata'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Zlatko Hasanbegović rekao je kako je Bruna Esih izvrstan kandidat za gradonačelničke izbore u zagrebu

26.3.2017.
14:05
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Član Predsjedništva HDZ-a i potpredsjednik Gradoskog odbora HDZ-a, Zlatko Hasanbegović, otvoreno je podržao kandidaturu Brune Esih za gradonačelnicu Grada Zagreba. Premijer Andrej Plenković, jučer je za RTL komentirao kako će "članovi HDZ-a koji budu radili protiv naših kandidata, za to će snositi posljedice".

U opširnom intervjuu za Jutarnji list, Hasanbegović je komentirao zbog čega nije podržao odluku HDZ-a o kandidaturu Drage Prgometa i zbog čega je, po njemu, Bruna Esih jedini kandidat koji u Zagrebu može pobjediti Milana Bandića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bila bi izvrstan kandidat, što i jest bez obzira na okolnost da na izbore izlazi s neovisnom kandidaturom i građanskom listom. No, prevladala je druga koncepcija i suštinski drukčiji odabir, a o svemu će konačni pravorijek dati birači. Nakon izbora analitički ćemo uspoređivati njezin rezultat među ostalim i s rezultatom HDZ-ova kandidata te izricati zaključke", rekao je Hasanbegović.

Na pitanje hoće li javno agitirati i sudjelovati u kampanji Brune Esih, Hasanbegović je rekao kako njoj nije potrebna pozadinska pomoć te da ona ima snažna i jasna politička stajališta. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hasanbegović je rekao kako se njega nije tražilo da se uključi u kampanju Drage Prgometa te da je Prgomet jedini kandidat kojeg HDZ ima. "Kolika je njegova snaga i na koji će ga način vrednovati birači saznat ćemo 21. svibnja", rekao je Hasanbegović i objasnio zbog čega nije glasao za Prgometa.

"Stvar je vrlo jasna. Za način odabira kandidata putem stanovitog oktroja odgovornost u biti ne snosi predsjednik stranke, već sam Gradski odbor HDZ-a koji je izbjegavao formalno istaknuti bilo kojeg kandidata o kojem bi se nakon toga vodile konzultacije sa stranačkim vodstvom, već se čekalo što će reći predsjednik koji je na kraju i rekao. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govorim o službenim sastancima, na neslužbene, ako ih je i bilo, nisam ni pozivan. Gradski odbor, iako bi se po logici stvari očekivalo da je predsjednik bilo koje stranačke gradske organizacije sam po sebi gradonačelnički kandidat, nije istaknuo nijednog drugog kandidata. 

Protiv nekog kandidata može se biti, a da to nije puko zanovijetanje, samo ako postoji njegov protukandidat, a u konkretnom slučaju nije ga ni bilo. Dakle, u takvim okolnostima izjašnjavanje o kandidatu kojeg je odabrao predsjednik stranke smatrao sam nepotrebnim formalnim obredom pa sam se zadržao na primanju odluke na znanje", objasnio je Hasanbegović za Jutarnji list te poručio kako se ne boji isključivanja iz stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo