HAC SE OGLASIO O SKANDALU: / Prešutjeli su da su im vozači satima pili, a sad su napali medije

Image
Foto: Pixsell

U HAC-u naglašavaju kako su odmah nakon nesreće pokrenuli postupak unutarnje kontrole.

11.1.2018.
13:47
Pixsell
VOYO logo

Sinoć su u javnost procurile okolnosti prometne nesreće u kojoj je na samo božićno jutro poginuo HAC-ov vozač, 50-godišnji Saša Repeša. Naime, HAC je prešutio da su u satima koji su prehodili nesreći, pokojnik i nekoliko njegovih kolega angažiranih na toj dionici autoceste A1, umjesto da kolnik nastave posipati solju, usred smjene otišli u kafić i satima pili alkohol. Danas je HAC priopćio kako ništa nisu pokušali zataškati te su dio medija okrivili za 'paušalnu i tendencioznu interpretaciju okolnosti prometne nesreće'.

Image
POZADINA BOŽIĆNE TRAGEDIJE NA A1: /

Umjesto da su posipavali cestu, radnici satima pili žestice - HAC je pokušao sve zataškati

Image
POZADINA BOŽIĆNE TRAGEDIJE NA A1: /

Umjesto da su posipavali cestu, radnici satima pili žestice - HAC je pokušao sve zataškati

U HAC-u naglašavaju kako su odmah nakon nesreće pokrenuli postupak unutarnje kontrole.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nalaz unutarnje kontrole je interni dokument kojim se utvrđuju eventualne nepravilnosti u poslovnim procesima te odgovornosti radnika sukladno svojim zaduženjima, a ne dokument koji sadrži ekspertizu policijskih i sudskih vještaka. Prije svega, nalaz unutarnje kontrole nije presuda nego korektivni instrument Društva i nije završni dokument. Naglašavamo, ono što je obvezujuće i ključno u cijelom slučaju, a vezano na predmetnu nesreću je policijski zapisnik, dokument koji su napravile ovlaštene osobe i to prilikom očevida, na mjestu događaja, temeljem neposrednog zapažanja i činjenica.

Unutarnja kontrola završila izvješće

Izvješće unutarnje kontrole završeno je i prihvaćeno od Uprave društva, dana 10. siječnja 2018. godine te se poduzimaju odgovarajuće mjere sukladno predmetnom Izvješću i važećim aktima Društva. Za konačno utvrđivanje svih relevantnih činjenica i odgovornosti radnika vezano uz navedenu nesreću definitivno će se utvrditi po primitku policijskog zapisnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slijedom navedenog, jasno je da je i nama u interesu da se utvrdi činjenično stanje te je zbog toga i pokrenut proces od strane unutarnje kontrole HAC-a.

Podsjećamo da smo i u priopćenju za javnost od 25. prosinca 2017. godine, naveli da ćemo okolnosti nesreće znati tek po okončanju cijelog policijskog postupka. Time smo jasno dali do znanja da ne želimo prejudicirati odnosno iznositi neutvrđene činjenice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kritika medijima

Smatramo da je iznošenje informacija koje nisu cjelovite na senzacionalistički način, u okolnostima nesreće, a u kojoj je život izgubila jedna osoba, krajnje neprimjereno i neetično prema obitelji stradalih', priopćio je HAC.

Podsjetimo, do tragedije je došlo na Božić oko tri sata ujutro kad je Repeša s kolegom krenuo posipati kolnike solju. U jednom je trenutku Repešin kolega izgubio kontrolu nad vozilom te se zabio u metalnu ogradu između dva cestovna traka. Od siline udarca u ogradu, kamion s ralicom se prevrnuo. Repeša je poginuo na mjestu, dok je njegov kolega teško ozlijeđen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo