'jedna velika prijevara / Grmoja tvrdi da se u ponedjeljak raspušta Sabor: 'HDZ želi što prije na izbore'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

'Spekulira se da će Sabor biti raspušten u ponedjeljak i jasno je da su vladajući odlučili ići na izbore jer nema drugog načina da zadrže vlast'

13.5.2020.
15:14
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Zastupnik Mosta Nikola Grmoja ustvrdio je u srijedu kako HDZ želi na izbore prije nego što se vide svi razmjeri krize te da tako nastoji zadržati vlast, a prenosi i nagađanja da se Sabor raspušta u ponedjeljak. 

„Spekulira se da će Sabor biti raspušten u ponedjeljak i jasno je da su vladajući odlučili ići na izbore jer nema drugog načina da zadrže vlast, sve mjere koje su donijeli za gospodarstvenike i građane istječu u srpnju, a u rujnu tko živ - tko mrtav. Prije toga treba otići na izbore”, kazao je Grmoja iznoseći stajalište Kluba zastupnika Mosta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Prije nego se vide razmjeri krize koja nas očekuje, žele to kapitalizirati”, dodao je.

Upozorio je kako dio građana neće ni moći izaći na izbore, onaj dio koji se boji koronavirusa, a nije omogućeno ni dopisno ni elektroničko glasovanje. Pita se i kako su osobe u samoizolaciji preko noći od ''bioterorista'' postale osobe koje HDZ želi vidjeti na biračkim mjestima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Radi se o jednoj velikoj prijevari, ali građani su vas razotkrili i to ćete vidjeti na ovim izborima!”, poručio je vladajućima.

HNS: Izbori - ako se steknu zdravstveni uvjeti

Na spomen izbora, Stjepan Čuraj (HNS) kaže kako je stav HNS-a  jasan: izbori da,  ako se steknu zdravstveni, sigurnosni uvjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Tumači i kako raspuštanje Sabora „ne znači nužno, automatsko održavanje izbora u ovakvim situacijama“, s obzirom na odredbu da se mogu raspisati u roku od 30 do 60 dana od raspuštanja.

„Ako bi se nešto dogodilo u tih 30 dana i ako ne bi bila pozitivna mišljenja stručnjaka, onda se izbori ne bi održali jer nitko nema pravo ugroziti naše građane“, kaže Čuraj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Ustav predviđa takvu situaciju, zastupnici i dalje imaju mandate kako bi se, eventualno, mogli ponovno sazvati i odlučivati o bitnim stvarima sve dok se ne konstituira novi Sabor, istaknuo je zastupnik.

Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo