GASI SE ISTRAŽNO POVJERENSTVO ZA AGROKOR? / 'Ovo priznanje otkriva da je Ivica Todorić preuzeo HDZ'

Image
Foto: Pixsell
19.11.2017.
16:38
Pixsell
VOYO logo

Ministar zdravstva Milan Kujundžić je u međuvremenu demantirao tvrdnje bivšeg guvernera HNB-a, rekavši "kako se slatko nasmijao na to" te da je tako obrazovan čovjek ispalio to da ga je nagovarao. "Ja sam ga samo jednom u životu vidio", rekao je.

Image
KUJUNDŽIĆ ODGOVORIO ROHATINSKOM: /

'Ja sam njega mogao nagovarati samo na kolonoskopiju'

Image
KUJUNDŽIĆ ODGOVORIO ROHATINSKOM: /

'Ja sam njega mogao nagovarati samo na kolonoskopiju'

"Jedino na što sam mogao nagovarati gospodina Rohatinskog je da napravi kolonoskopiju ili gastroskopiju", dodao je Kujundžić, inače specijalist gastroenterologije. No, Kujundžiću očito ne vjeruje ni Nikola Grmoja, inače član istražnog povjerenstva za Agrokor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grmoja je na tako na Facebooku napisao kako je "Saborsko istražno povjerenstvo za Agrokor ispunilo svoju svrhu u onom trenutku kada je Željko Rohatinski priznao da je bio dio političkog projekta Ivice Todorića s Tomislavom Karamarkom, Milanom Kujundžićem i Zdravkom Marićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grmoja tvrdi da je Rohatinski u iskazu pokazao kako je Todorić bio uključen u sam vrha HDZ-a te kako je sudjelovao u postavljanju ministara u Vladi te da je utjecao na izbor predsjednika HDZ-a.

Tvrdi i kako HDZ već sljedeći tjedan zbog toga namjerava ugasiti istražno povjerenstvo te tako spriječiti da cijela istina oko sprege Todorića i politike izađe na vidjelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grmojinu objavu prenosimo u cijelosti:

"MORAMO SE USPROTIVITI GAŠENJU ISTRAŽNOG POVJERENSTVA – NAKON PRIZNANJA ROHATINSKOG ŽELIMO PRIZNANJA I DRUGIH AKTERA, ISTINA MORA IZAĆI NA VIDJELO

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Saborsko istražno povjerenstvo za Agrokor ispunilo je svoju svrhu u onom trenutku kada je Željko Rohatinski priznao da je bio dio političkog projekta Ivice Todorića s Tomislavom Karamarkom, Milanom Kujundžićem i Zdravkom Marićem.

To priznanje otkriva da je Ivica Todorić preuzeo HDZ, odnosno da je postavljao, ne samo ministre i dužnosnike nego i predsjednike HDZ-a. Rohatinski je svojim priznanjem jasno i nedvosmisleno objasnio spregu Ivice Todorića i politike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobio sam informaciju da sljedeći tjedan HDZ ide u gašenje saborskog Istražnog povjerenstva. U saborskoj proceduri imaju moj prijedlog izmjene odluke o osnivanju Povjerenstva prema kojem izbacili točku koja se tiče kvalitete financijskih izvješća u koncernu Agrokor što je i predmet istrage koja je u tijeku.

Osim izmjene Odluke o osnivanju koju smo zajedno dogovorili na Povjerenstvu jer SDP i HDZ nisu izabrali potpredsjednika Povjerenstva može se ići i u promjene Zakona o istražnim povjerenstvima koja je također stavljena u proceduru. Ali očito je da to HDZ to ne želi jer bi time njihova ionako tanka argumentacija da Povjerenstvo mora prestati s radom nestala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako krenu u smjeru gašenja najavljujem im žestoku i beskompromisnu borbu za rad Povjerenstva kako bi istina o Agrokoru izašla na vidjelo.

Kao što smo čuli priznanje Željka Rohatinskog želimo i priznanja ostalih aktera ovog procesa koji je hrvatsko gospodarstvo doveo do ruba ponora. Hrvatska javnost zaslužuje istinu o sprezi HDZ-a i SDP-a s Agrokorom i za tu istinu ćemo se mi u Mostu boriti svim raspoloživim sredstvima",napisao je Grmoja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo