'Izlazimo samostalno' /

Grmoja o SDP-ovim otvorenim vratima za suradnju: 'Ne zanimaju nas riječi nego djela, a SDP ih nije puno pokazao'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

'Svima je jasno, a to žele podcrtati i kolege Bernardić i Beljak, da HDZ više nema gotovo nikakav koalicijski potencijal'

5.12.2017.
15:40
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Politički tajnik Mosta nezavisnih lista Nikola Grmoja u utorak je, komentirajući za Hinu SDP-ovu najavu moguće suradnje s Mostom, poručio da Most zanimaju djela, a ne riječi, a da SDP za sada nije pokazao puno djela.

Upitan je li poslije izbora moguća suradnja s obzirom na "povijest odnosa" koju imaju sa SDP-om, Grmoja odgovara da se u Mostu ne vode poviješću odnosa jer onda definitivno ne bi mogli surađivati ni s kim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nama je ključno da svojim djelima sada pokažu da su za stvarne promjene, ali za sada to ne pokazuju", ističe Grmoja. Bianco se ne obećavamo nikome, poručuje.

SDP-ova otvorena vrata Mostu za Grmoju su logična, s obzirom da zbroj rejtinga oporbenih stranaka pokazuje kako je broj mogućih mandata puno veći nego što ih ima HDZ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svima je jasno, a to žele podcrtati i kolege Bernardić i Beljak, da HDZ više nema gotovo nikakav koalicijski potencijal", ustvrdio je Grmoja.

Što se tiče bilo kakve suradnje, na to uopće nismo fokusirani, bavimo se konkretnim inicijativama i zakonskim prijedlozima, pojašnjava Grmoja. Imali smo sad zakon o ulasku države revizije u HNB, i to su odbili i HDZ i SDP, dodaje.

"Više bi voljeli da djelima pokažu da su za stvarne promjene nego da nam s vremena na vrijeme guguču kada im odgovara. Nije nam toliko bitno što govore HDZ i SDP nego što rade", naglašava politički tajnik Mosta.

Grmoja podsjeća da je Most do sada samostalno izlazio na nacionalne i lokalne izbore, a tako će biti i ubuduće, jer smatraju da bi sve drugo bilo prijevara birača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izlazimo sa svojim programom i svojim ljudima, a ne da ovisno o nekim predizbornim dogovorima ostvarimo neke pozicije, kazao je napominjući da treba vidjeti što će donijeti izbori.

Za stvarne promjene potrebno je da neka opcija poput Mosta dobije 30 i više mandata. HDZ i SDP gube na rejtingu, a jačaju druge opcije, pa sada Živi zid i Most zajedno uživaju oko 20 posto preferencija birača, kaže Grmoja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo